Dan Vîlceanu spune că PSD „face mișto” de PNL: Bode și Ciucă sunt obligați să accepte orice, pentru că scandalul plagiatelor i-a vulnerabilizat / Campania de creșteri de taxe a venit de la PSD (VIDEO)

Dan Vîlceanu spune că PSD „face mișto” de PNL: Bode și Ciucă sunt obligați să accepte orice, pentru că scandalul plagiatelor i-a vulnerabilizat / Campania de creșteri de taxe a venit de la PSD (VIDEO)
Foto: Dan Vîlceanu / Facebook

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe, a declarat luni, pentru B1 TV, că PSD, inclusiv președintele partidului, Marcel Ciolacu, pur și simplu „fac mișto” de PNL, dar conducerea formațiunii, în speță Nicolae Ciucă și Lucian Bode, se fac că nu văd acest lucru și, în ședințele interne, tot acuză USR și AUR.

Vîlceanu a mai spus că Ciucă și Bode se feresc să confrunte direct PSD-ul, deoarece scandalurile de plagiat i-au vulnerabilizat. Până la urmă, PNL va trebui să discute în interior și despre subiectul plagiatului, deoarece altfel va pierde electorat, a mai spus acesta.

Dan Vîlceanu a mai ținut să precizeze că anul trecut au fost introduse mai multe taxe din cauza PSD-iștilor, acestea fiind inițiativele lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Vîlceanu susține că PSD face mișto și glume de autobază

„Ce e interesant e că, deși la noi la partid se fac apeluri insistente pentru a nu ataca PSD, PSD, de la cel mai înalt nivel, de la dl Ciolacu, pur și simplu fac mișto, că nu e deloc o ironie.

E un lucru obișnuit ce vedem, ca PSD, de la cel mai înalt nivel, de la dl Ciolacu, să facă pur și simplu mișto, glume pe care le-aș numi de autobază, pe care ni le servește Ciolacu în fiecare zi.

Nu înseamnă că suntem fericiți cu genul ăsta de comportament și, în general, PNL are o nemulțumire chiar dacă la aceste întâlniri conducerea partidului a vrut să dea mesaj că AUR sau USR sunt problema, nu PSD.

Tot partidul vede și în fiecare județ, și la nivel național că cei care ne atacă cel mai tare și cei care au o problemă cu PNL zi de zi sunt cei de la PSD.

Cred că dl Bode și Ciucă sunt obligați să accepte orice spune dl Ciolacum că altfel sunt convins că atacurile la dânșii s-ar înteți și ar fi tot mai dese din partea membrilor PSD, având în vedere că există aceste probleme cu plagiatul”, a declarat fostul ministru, pentru B1 TV.

Dan Vîlceanu a mai precizat că în ședințele conducerii PNL nu prea se discută despre scandalul plagiatelor deoarece liberalilor le e teamă: „Nu pot să spun că au fost discuții majore legate de această problemă, că n-ar fi adevărat, dar nu înseamnă că între colegi nu discutăm și nu realizăm problema. În ședință e o teamă de a se exprima, că mai pot fi folosite și alte mijloace prin care fiecare coleg care simte că are ceva de spus să fie adus la tăcere. Eu cred că la un moment dat aceste lucruri vor fi discutate, că vom pierde. Electoratul PNL e foarte capricios și pretențios, nu e ca electoratul PSD, care acceptă orice din partea propriului partid. La noi oamenii gândesc”.

Ce a spus Vîlceanu despre rotativa guvernamentală

Liberalul s-a arătat apoi extrem de sceptic că rotativa guvernamentală va avea loc potrivit protocolului: „Conducerea partidului a asigurat pe toată lumea că nu vor fi schimbări de protocol și acel contract care e protocolul va fi respectat până la capăt. Mă tem că nu va fi așa, pentru că eu nu cred că cei de la PSD au venit cu acest subiect doar așa, să se afle în treabă. Cred că folosesc o procedură de amorsare a subiectului, să se obișnuiască lumea cu discuția, ca apoi toate lucrurile să se întâmple mult mai ușor”.

Vîlceanu (PNL) dă vina pe PSD pentru creșterile de taxe

„Sunt chestiuni grave care se întâmplă în economie. Toată campania asta de creșteri de taxe pe care am avut-o anul trecut, venită din partea PSD în primul rând, că ei au crescut taxele și au venit cu aceste propuneri, vor continua, că nu vor putea susține toate cheltuielile pe care și le-au asumat la buget și se apropie un an electoral. Se discută în fiecare ședință (a PNL) că nu vom renunța niciodată la cota unică, nu vom mai accepta – și sper să nu se mai întâmple asta – alte creșteri de taxe”, a mai declarat Dan Vîlceanu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe