Dăncilă: Îi voi scrie preşedintelui Comisiei Europene, pentru a-i cere detalii despre aceste aspecte total nepotrivite (VIDEO)

Dăncilă: Îi voi scrie preşedintelui Comisiei Europene, pentru a-i cere detalii despre aceste aspecte total nepotrivite (VIDEO)

Premierul Vasilica Viorica Dăncilă a declarat că în cursul zilei de miercuriîi va trimite o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a cere lămuriri, după ce Ministerul Justiţiei i-a confirmat că au existat mai multe cereri din partea C.E. legate de situaţia unor dosare.

Scandalul a izbucnit după apariția în spațiul public a unei scrisori a Comisiei Europene, din 2012, în care se cereau informaţii despre dosare din instanţe. Dosarele îi vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu.

Dăncilă a spus că a solicitat lămuriri din partea Ministerului Justiției, iar acesta i-a transmis că „au mai existat astfel de practici” din partea C.E. în perioada 2012-2018.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„În spaţiul public a apărut un document al Comisiei Europene, datat 10 octombrie 2012, în care era solicitată situaţia unor dosare aflate pe rol. Şi mai grav este faptul că în acea scrisoare erau şi nume despre care se cereau stadiul în care se află procesul şi paşii care trebuiau urmaţi, ceea ce mi se pare un lucru deosebit de grav. (…) Am solicitat Ministerului Justiţiei o analiză a cererilor pe care le-a făcut Comisia Europeană către Ministerul Justiţiei, dacă în perioada 2012-2018 au mai existat astfel de solicitări. Am primit în dimineaţa aceasta documente de la Ministerul Justiţiei, care confirmă ceea ce a apărut în spaţiul public, şi anume că astfel de practici au mai fost făcute”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a anunțat că îi va trimite o scrisoare liderului Comisiei Europene, în care îi va solicita detalii legate de „aceste aspecte total nepotrivite şi în totală neconcordanţă cu ceea ce presupune MCV”.

Ea a dat de înțeles că în acest moment nu există o colaborare firească între Bruxelles și București: ”Este foarte important pentru noi, pentru România, să lămurim aceste lucruri şi să pornim de la un moment în care putem să vorbim despre o colaborare firească”.