Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost desemnat ‘Primarul Anului 2019’ (FOTO, VIDEO)

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost desemnat 'Primarul Anului 2019' (FOTO, VIDEO)

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost desemnat „Primarul Anului”, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2019, pentru promovarea proiectelor de tip “smart city”.

Sectorul 4 a fost marele câștigător al galei, date fiind măsurile „smart” implementate aici, precum posibilitatea achitării taxelor și impozitelor direct de pe telefon sau din fața calculatorului, locurile de parcare ce pot fi închiriate exclusiv online sau intersecțiile inteligente.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Organizatorul evenimentului, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, i-a acordat primarului Daniel Băluță distincția de “Primarul Anului 2019” pentru promovarea proiectelor de tip “smart city” implementate în sector.

„Este un premiu care a fost acordat comunității noastre. Tot ce s-a întâmplat în ultimii ani în Sectorul 4 nu a făcut altceva decât să crească de la zi la zi calitatea vieții oamenilor, iar acest premiu este pentru noi toți cei care am muncit să lărgim străzi, să reabilităm termic blocurile, să amenajăm zeci de mii de locuri de parcare, să construim un spital, o stație de metrou și multe altele. Atu-ul nostru a fost acela al inovării, al capacității de a transforma ideile în fapte, în realități palpabile. În Sectorul 4 nu am vorbit doar despre idei, am vorbit despre certitudini. Astfel încât, în competiția cu celelalte orașe din România să câștigăm și să demonstrăm că se poate”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Totodată, administratorul public al Sectorului 4, Ioan Gâf – Deac a primit premiul de “City Managerul Anului 2019”.

Soluțiile de tip smart city implementate în Sectorul 4:

În cadrul campaniei “Fără cozi la ghișeu”, Sectorul 4 a fost prima autoritate locală din țară, care a încasat taxe și impozite prin rețele de tip SELFSERVICE.

Crearea primului serviciu public din România, digitalizat complet, care gestionează parcările. Funcțională din anul 2018, noua platformă online de închiriere a locurilor de parcare a reședință a devenit deja o soluție foarte practică pentru locuitorii Sectorului 4, care nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până la ghișeele primăriei pentru a-și putea închiria un loc de oarcare, ci pot face acest lucru direct din fața unui calculator sau de pe un telefon mobil, accesând https://www.mobilitateurbana4.ro/

Crearea platformei e-Autorizări – Noua platformă digitală pentru obținerea autorizărilor comerciale la nivelul Sectorului 4, https://autorizaricomerciale.ps4.ro/,

Crearea platformei e-Urbanism – platformă pentru depunerea online a cererilor și pentru eliberarea documentelor solicitate de urbanism și a altor documente conexe – https://urbanism.ps4.ro/

Transparență bugerată totală – Bugetul on-line al Sectorului 4 – https://ps4.ro
Aplicație ON-LINE pentru reabilitarea termică – https://www.reabilitaretermica.eu/entitati/sector-4-bucuresti

Sistemul outdoor de informare inteligentă a intersecțiilor „Ocoliți Intersecția”

Regenerare urbană și prin mobilier urban inteligent – Primăria Sector 4, prin Direcția de Investiții, a achiziționat 6 bănci inteligente, deschizând astfel seria mobilierului urban de tip SMART.
Crearea aplicației de mobil a Primăriei Sector 4 – Prin Direcția Mobilitate Urbană se dezvoltă o nouă aplicație pentru locuitorii Sectorului 4.
– Aplicatia asigură pentru utilizatori conectivitatea automată cu diverse servicii publice ale Sectorului 4 (DMU, DGITL, Evidența Persoanelor etc.);
– Prin intermediul ei, pot fi sesizate diverse probleme: groapă, mașină abandonată, reabilitare termică, gunoi, parc, mobilier urban, alte sesizări – include status sesizare, soluționare, istoric;
– Permite trimiterea de mesaje generale, sau personalizate către utilizatori. De exemplu utilizatorii cu debite la DGITL S4 vor primi notificare înainte de termenul scadent cu sumele exacte datorate;
– Permite plata direct din aplicație a taxelor și impozitelor locale, utilizând cardul bancar – include istoric plăți;
– Acces permanent la ghiduri, regulamente (parcări, salubritate etc.), informații utile, link-uri utile;
– Acces la Registratura ON-LINE a DMU, ulterior la cea a Primăriei Sector 4 (după implementarea sistemului).
– Raportare situație de urgență direct către Poliția Locală Sector 4.
– Gestionarea tuturor aspectelor legate de parcarea de reședință (pentru cei care au un contract activ);
– Modul privind parcările publice – găsește cel mai apropiat loc liber, plata parcării, solicitarea unui abonament.
– Pentru persoanele cu dizabilităti înscrierea în sistemul informatic pentru acces gratuit în parcările publice ale PS4, pe locurile special amenajate;
– Permite trimiterea de mesaje generale, către utilizatori. De exemplu informații despre un eveniment cultural din Sectorul 4;

Sisteme automatizate de securizare a locurilor de parcare, operate de la distanță.

La nivelul Sectorului 4, în perioada 2016-2017 au fost achiziţionate, pentru unităţile de învăţământ camere de supraveghere video şi senzori antiefracţie, care au fost conectate la dispeceratul Poliţiei Locale Sector 4

S-a continuat programul pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru micşorarea pagubelor cauzate de vandalizareamobilierului urban al locurilor de joacă, fiind montate camere de supraveghere, conectate la un centru de comandă şi împrejmuite noile locuri de joacă amenajate în Sectorul 4.

Toate obictivele de investiții privind infrastructura rutieră și nu numai, care au inclus aspecte de iluminat public, au astăzi sisteme de iluminat cu LED

Este în stadiul de pregătire un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind SUBVENȚIONAREA COSTURILOR de încărcare a mașinilor electrice pentru cetățenii Sectorului 4 care au în proprietate un autovehicul full electric, inclusiv pentru persoanele juridice, în limita a 50 km/zi, cu decontarea trimestrială a cheltuielilor.

Ministerul Transporturilor, Metrorex și Primăria Sectorului 4 au semnat un Protocol cu privire la edificarea unei stații de metroula nivel suprateran, situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură.

Încurajarea cetățenilor să cumpere și să folosească autovehicule electrice se poate realiza în mai multe modalități – facilități la achiziție (eco-tichet), facilități fiscale, facilități legate de parcări etc.

Cea mai importantă măsură implementată de Primăria Sectorului 4 a fost aceea de a investi în infrastructura stațiilor de încărcare pentru aceste autovicule electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”