Daniel Cadariu: Pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanță pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcționa și pentru cei din mediul privat

Daniel Cadariu: Pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanță pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcționa și pentru cei din mediul privat
Foto simbol: Pixabay

Daniel Cadariu, ministrul propus al Economiei și Turismului, a anunțat că tichetele de vacanță vor fi emise din nou, în anul 2022, și că acestea vor funcționa atât pentru salariații din sectorul bugetar, cât și pentru cei din mediul privat, acolo unde agenții economici doresc să emită astfel de tichete, transmite Agerpres.

Daniel Cadariu, despre tichetele de vacanță pentru anul 2022

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a declarat Daniel Cadariu, miercuri seară, la Parlament.

El spune că tichetele vor fi acordate de la începutul anului 2022, iar „pentru asta ne vom lupta atunci când se va discuta Legea bugetului, să includem sumele necesare în buget”.

Întrebat dacă aplicabilitatea voucherelor de vacanţă va fi limitată la staţiunile balneo şi la agroturism, ministrul propus al Turismului a explicat: „Noi, acum, ca minister, trebuie să creăm strategii. Făcând analiza s-a constatat că anumite sectoare din domeniul turismului au rămas în urmă – staţiunile balneo şi turismul din mediul rural. Ţinta principală acolo este. Însă, în măsura în care există cerere, ele trebuie aplicate pentru toţi, pentru că după un an de activitate constaţi că la bugetul statului se întorc mult mai mulţi bani, pentru că ştim foarte bine că se pune în mişcare activitatea din domeniul turismului”.