Daniel Constantin, despre facturile la energie: Prețurile au explodat la nivel mondial. Toate partidele au fost de acord cu legea privind plafonarea și compensarea, problema ține de cum a fost aplicată (VIDEO)

Daniel Constantin, despre facturile la energie: Prețurile au explodat la nivel mondial. Toate partidele au fost de acord cu legea privind plafonarea și compensarea, problema ține de cum a fost aplicată (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Constantin

Toate partidele parlamentare au fost de acord cu legea privind plafonarea și compensarea, însă problema ține de felul în care a fost aplicată, a declarat deputatul PNL Daniel Constantin, miercuri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde s-a arătat de părere că „toate instituțiile statului trebuie să intervină”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Principala problemă pe care noi am avut-o la nivel național este aceea că prețurile au explodat la nivel mondial”, spune Daniel Constantin

Întrebat dacă e de părere că și liberalizarea pieței energiei a condus la creșterea facturilor, liberalul a afirmat: „Este un argument discutabil, dar eu nu sunt de acord cu ceea ce spune domnul Oprea (senator și purtător de cuvânt al PSD, n.r.) și practic nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în ultimele zile, de când avem această explozie a facturilor, a prețurilor, practic, am văzut că acum au început să vină facturile pe luna noiembrie, deci facturile mărite. Văd un concurs în ultimele două-trei zile de arătat cine este vinovat, este cineva de la PNL, cineva de la PSD, lucru care nu cred că este favorabil unei coaliții care formează astăzi un guvern”.

„În registrul acesta am văzut și intervenția domnului Oprea, cu care nu vreau să nu intru în niciun fel de polemică, dar cred că acum, dacă stăm să ne uităm, principala problemă pe care noi am avut-o la nivel național este aceea că prețurile au explodat la nivel mondial. Că s-au făcut și anumite greșeli în țara noastră, acestea sunt lucruri discutabile”, a adăugat Daniel Constantin.

Deputatul spune că actorii statali trebuie să fie solidari în această chestiune.

„Cu toții cred că trebuie să fim solidari în fața cetățenilor, nu cred că trebuie să fim în această situație să arătăm ANRE e de vină, Protecția Consumatorului, Ministerul Energiei sau Ministerul de Finanțe… cred că cetățeanul e mai puțin interesat de lucrul acesta. Cetățeanul trebuie să se simtă protejat. Am dat cu toții siguranță cetățeanului că nu va plăti mai mult anul acesta față de anul trecut. Toate partidele în Parlament au fost de acord cu acea lege care s-a dat privind plafonarea și compensarea, problema, și ajung la fondul întrebării dumneavoastră, este legată de cum s-a aplicat această lege și aici cred că toate instituțiile statului trebuie să intervină”, a mai spus el.

Întrebat dacă nu cumva și legislația privind plafonarea și compensarea ar fi trebuit să cuprindă sancțiuni, Daniel Constantin a continuat: „Ba da, și asta vă și spun, că dacă cineva este vinovat, cred că suntem vinovați cu toții, că suntem Parlament, Guvern, instituții care verifică ș.a.m.d. Acum nu trebuie să ne mai uităm în urmă, trebuie să corectăm rapid astfel încât cetățeanul să nu aibă de suferit”.

Ultima oră
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia