Virgil Popescu: Săptămâna viitoare vom face o modificare legislativă așa încât furnizorii să storneze toate facturile emise în afara cadrului legal, fără penalități, și să le emită corect (VIDEO)

Virgil Popescu: Săptămâna viitoare vom face o modificare legislativă așa încât furnizorii să storneze toate facturile emise în afara cadrului legal, fără penalități, și să le emită corect (VIDEO)
Foto: Facebook @ Virgil Popescu

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat marți, pentru B1 TV, că săptămâna viitoare va fi schimbată legea, așa încât furnizorii să fie obligați să storneze toate facturile eronat calculate și să le emită din nou, corect, fără penalități pentru consumatori.

„Nu va tăia nimeni contractul de furnizare (în cazul neplății unei facturi mari), mai ales în condițiile în care factura e eronat întocmită. Săptămâna viitoare vom face o modificare legislativă așa încât furnizorii să storneze toate facturile emise în afara cadrului legal, fără penalități și să le emită (corect).

Ne gândim foarte serios dacă mai e nevoie de încă un lucru, și dacă trebuie vom fixa și asta în coaliție, încă o posibilitate de sancționare punctuală a furnizorilor în această lege (…) pentru întocmirea greșită a facturilor”, a declarat Popescu, în emisiunea „Dosar de Politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Popescu, reacție la criticile primite în criza facturilor

Criticat de senatorul PSD Daniel Zamfir, colegul său de coaliție, pentru modul în care a gestionat această criză a facturilor, Virgil Popescu a răspuns: „Sigur că din Parlament poți spune foarte ușor foarte multe lucruri, în special din Senat, dar Minsitrul Energiei a chemat toți furnizorii, a discutat cu ei, le-a spus că trebuie să emită facturile cum trebuie, dar Ministerul, la fel ca restul ministerelor și Guvernul, nu are niciun control asupra autorității de reglementare în energie, care e în subordinea Parlamentului. Singurul lucru pe care Ministerul Energiei putea să-l facă vizavi de un organ de control a fost să solicite NAPC și mulțumesc ANPC și Ministerului Economiei, că au pus umărul la această acțiune de control, că dacă nici ANPC-ul nu începea acest control…”.

Statul român are acțiuni la furnizori

La remarca moderatorului că unii dintre furnizori sunt, totuși, sub controlul statului, al Ministerului Energiei, prin deținerea de către acesta de acțiuni și prin oamenii din Consiliile de Administrație, Popescu a răspuns: „Ministerul Energiei deține acțiuni la majortatea companiilor furnizoare, dar prin Consiliile de Administrație nu are posibilitate de a acționa în vreun fel asupra managementului, că privatizarea care a fost făcută a dat libertatea celor care au achiziționat să-și aducă managementul și să facă totul la nivelul managementului executiv”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)