Daniel Fenechiu (PNL), despre majorarea pensiilor: Dacă miniștrii PSD Adrian Câciu şi Marius Budăi găsesc resursele, eu votez să le mărim cu 50%. Aceste declaraţii sunt iresponsabile, inclusiv prin repetarea lor

Daniel Fenechiu (PNL), despre majorarea pensiilor: Dacă miniștrii PSD Adrian Câciu şi Marius Budăi găsesc resursele, eu votez să le mărim cu 50%. Aceste declaraţii sunt iresponsabile, inclusiv prin repetarea lor
Foto: Facebook @ Daniel Fenechiu

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat că dacă Adrian Câciu și Marius Budăi, miniștrii PSD ai Finanțelor și ai Muncii, găsesc banii necesari, el va vota majorarea pensiilor și cu 50%. „Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor”, a mai spus Fenechiu despre afirmațiile repetate ale social-democraților legate de creșterea pensiilor prin renegocierea PNRR.

Daniel Fenechiu (PNL), mesaj pentru PSD pe tema creșterii pensiilor

„Dacă domnul Câciu şi cu domnul ministru al Muncii găsesc resursele, eu votez să le mărim cu 50%, fac declaraţie publică, dacă găsesc resursele. Dar băgăm ţara în cofă. Aceste declaraţii sunt iresponsabile inclusiv prin repetarea lor, am mărit pensiile cu 10%”, a spus senatorul Daniel Fenechiu, despre intenţia PSD de a majora din nou pensiile, anul acesta.

Fenechiu a mai spus că înainte de o nouă majorare ar trebui stabilit ce se întâmplă cu pensiile speciale, dacă va mai fi permis cumulul pensie-salariu, în special la stat, și dacă va fi permisă ieșirea la pensie la o vârstă mai înaintată strict pentru cei care doresc acest lucru.

„Dacă ministrul de Finanţe va veni şi va spune că a identificat 10 miliarde şi vrea să îi dea la pensii, fără să afecteze investiţiile, nu se va opune nici preşedintele Florin Cîţu şi nici prim-ministrul”, a punctat liberalul, potrivit News.ro.

Daniel Fenechiu a mai spus că plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, stabilit în PNRR, nu e un obstacol pentru majorarea pensiilor: „Principala problemă este că nu sunt bani, oricum, pe anvelopă mai ai 1%”.

Budăi (PSD) insistă pe renegocierea PNRR, capitolul pensii. Replica lui Florin Cîțu (PNL)

În ultimele zile, social-democrații, în frunte cu Marius Budăi, ministrul Muncii, au vorbit tot mai mult despre o posibilă renegociere a PNRR pentru a fi ridicat plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, stabilit în acest Plan. Asta deși în bugetul pe 2022 nu s-a ajuns la acest plafon, deci deja există spațiu de majorare a pensiilor.

În replică, Florin Cîțu, președintele PNL, a transmis că politicienii care vorbesc de renegocierea PNRR ar trebui să meargă la Bruxelles și chiar să discute cu reprezentanții Comisiei Europene, aftfel fac doar figurație: „Cine vrea să facă renegocierea și are puterea de a convinge Comisia ar fi bine să nu mai stea în România și să discute despre acest lucru, că pierdem timp, să meargă la Bruxelles, să vină cu decizii, apoi toți vom fi de acord. (…) Eu, anul trecut, când trebuia să renegociez pentru PNRR, m-am urcat în avion și am mers la Bruxelles!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe