Daniela Cîmpean, despre redeschiderea școlilor: Mai degrabă primari care nu și-au făcut treaba încep să se plângă și să țipe că Guvernul nu își îndeplinește sarcinile. Foarte mulți provin de la PSD (VIDEO)

Daniela Cîmpean, despre redeschiderea școlilor: Mai degrabă primari care nu și-au făcut treaba încep să se plângă și să țipe că Guvernul nu își îndeplinește sarcinile. Foarte mulți provin de la PSD (VIDEO)

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu și candidata PNL la un nou mandat, este de părere că „acum” este momentul în care se vede foarte bine care primar și-a făcut treaba, și care nu în cei patru ani de zile de mandat. Ea a explicat că dacă tu, ca edil, nu ai reușit să asiguri niște condiții bune de igienă în școala ta până la acest moment, normal că măsurile suplimentare pe care le impune criza sanitară „te copleșesc”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Daniela Cîmpean, despre redeschiderea școlilor, în direct pe B1 TV

Întrebată de Tudor Mușat, luni seară, în direct pe B1 TV, ce se putea face mai bine și ce n-a funcționat în ceea ce privește redeschiderea școlilor, Daniela Cîmpean a răspuns: „Spuneați că este un moment delicat. Într-adevăr este un moment delicat, însă este absolut normal ca într-o situație de criză lucrurile să nu meargă unse, ca pe roate. De altfel, întotdeauna când au început școlile au fost tot felul de discuții (…) acum, cu atât mai mult, când este situație de criză, criza e criză, nu e ca o situație de normalitate – și atunci, este absolut normal să apară unele discuții. Cu atât mai mult cu cât suntem în perioadă de campanie electorală și atunci se găsesc foarte mulți care să bage bățul prin gard și să găsească și lucruri, și să amplifice lucrurile mai mult decât este cazul. Ce cred eu și ce simt eu din postura de ales local, în astfel de situații trebuie să lăsăm de-o parte politica și campaniile electorale, și să urmărim ce este prioritar”.

Președinta CJ Sibiu a explicat că, cum prioritar e „interesul copilului”, este nevoie de colaborare interinstituțională.

„Ce e prioritar, interesul copilului, dreptul lui la învățătură. Păi, pentru asta, ar trebui să ne dăm mâna, inspectorate școlare, școli, primării, Guvernul României, profesori, și să facem tot ce este mai bine ca acestor copilași, care chiar simt nevoia să meargă în sala de clasă, să socializeze și să interacționeze cu colegii lor, cu profesorii, să li se asigure cele mai bune condiții ca să învețe. Acum, de regulă și legal, școlile sunt în subordinea primăriei, ca finanțare a funcționării. Acum zic eu că este momentul la care se vede foarte bine care primar, patru ani de zile, și-a făcut treaba, și care nu. Pentru că dacă în patru ani de zile de mandat nu ai reușit să asiguri niște condiții de igienă bune în școala ta, o toaletă la standarde actuale, în interior, normal că acum acest val de măsuri suplimentare pe care trebuie să le iei în situație de criză sanitară te copleșesc șimajoritateao să constatați, mai degrabă, ce am constatat eu în județul Sibiu, primari care nu și-au făcut treaba – și foarte mulți provin, chiar dacă suntem în campanie trebuie s-o spun, din zona PSD – încep să se plângă și să țipe că nu își face Guvernul treaba. Ce putea să facă Guvernul mai mult decât să aloce fonduri pentru ca pentru fiecare școală să existe posibilitatea să achiziționeze măști, tablete…”, a mai spus Daniela Cîmpean.