"De ce nu va ajunge Gabriela Firea președinta României". Alina Mungiu-Pippidi: "Gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu"

"De ce nu va ajunge Gabriela Firea președinta României". Alina Mungiu-Pippidi: "Gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu"

Politologul român Alina Mungiu-Pippidi a explicat într-un editorial publicat în "România Curată" de ce actualul primar general al Capitalei nu are nicio șansă să devină președintele al României, exemplificându-și teoria cu greșelile făcute de aceasta în mandatul actual.

Mungiu-Pippidi vorbește și despre partidul din care facea Firea parte, PSD, vorbind despre cum a ajuns acesta să piardă figuri importante și să se afle în actuala situație în care are probleme mari în a veni în 2019 cu un candidat la președinție care să aibă șanse serioase de a câștiga.

"S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleșcanu, aripa Geoană-Diaconescu și aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocrații lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că țara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor și iată, prostii enorme la capitală.

Dar astea au miză politică mare. Pentru că dacă te mai poți scuza cu gafele la legislație, cu lucrurile bune făcute la mărit salarii la capitală, unde sunt bani destui, nu ai nici o scuză. Și cele cîteva luni de amatorism ale Gabrielei Firea, care s-ar fi pierdut în agresivitatea exagerată a useriștilor ale căror strategii sunt spectaculos de neconstructive, oricît de bine intenționate, culminează acum într-o gafă de natură a submina o viitoare candidatură a Gabrielei la președinție", scrie Mungiu-Pippidi.

În continuare, politologul descrie cum problema infrastructurii și a traficului sufocant din București reprezintă marea problemă a Gabrielei Firea pe care e incapabilă să o rezolve și oferă cinci pași care ar putea duce la rezolvarea măcar parțial a acestei situații neplăcute.

Mungiu-Pippidi încheie prin a afirma că nu doar asta îi va reduce șanse de a câștiga Gabrielei Firea ci și atitudinea și felul în care își prezintă măsurile luate și comunică public cu cetățenii.

"Și nu, nu doar chestia asta o va împiedica pe Gabi să își valorifice șansa, ci pentru că gafa asta e expresia unui stil și amator și arogant de a experimenta pe viu cu care și ea și PSD vor pierde multe voturi. Dar mai ales la ea se va vedea repede cît de multe", încheie politogul.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)