Decizia CCR de marți îi dă apă la moară lui Dragnea, dar Toader îi taie din avânt: Pragul pentru abuzul în serviciu va fi unul REZONABIL

Decizia CCR de marți îi dă apă la moară lui Dragnea, dar Toader îi taie din avânt: Pragul pentru abuzul în serviciu va fi unul REZONABIL
Foto: Revista 22

Premierul Grindeanu și Ministrul Justiţiei au declarat că trebuie avem răbdare şi să vedem motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește abuzul în serviciu. În schimb, decizia CCR i-a dat apă la moară lui Liviu Dragnea, vizat direct de o astfel de măsură, informează B1 TV.

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat la recomandare CCR ca Parlamentul să impună un prag în cazul abuzului în serviciu.

"Am avut o discuţie cu Tudorel Toader, a existat şi există o decizie a CCR de ieri, care se referă la modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală. Părerea dânsului, pe care o împărtăşesc, este să aşteptăm să vedem motivarea şi să ţinem cont de deciziile CCR. Eu cred că procedura corectă este proiect de lege, avizat şi lucrat la Ministerul Justiţiei, care să fie şi în dezbatere publică, aşa cum a fost proiectul iniţial. Dezbatere publică asumată de guvern, dezbatere publică, transparent şi trimisă la Parlament", a declarat Grindeanu.

El a mai precizat că acest proiect de lege trebuie să se refere strict la deciziile Curții Constituționale.

Ministrul Justiţiei a spus că ar trebui să se aştepte mai întâi decizia Curții, motivarea ei integrală. Abia după se vor face dezbateri cu profesioniștii dreptului şi cu societatea civilă, pentru a vedea care poate fi pragul valoric rezonabil al abuzului în serviciu.

În schimb, vizat direct de o astfel de măsură, şeful PSD a susținut că decizia CCR de marți demonstrează că ordonanţa 13 era bună.

”Curtea Constituțională a rămas consecventă. practic, a bolduit prima decizie care, să zicem voit sau nu, este înțeleasă greșit. Toată discuţia s-a învârtit în jurul acelui prag nenorocit de la abuzul în serviciu şi, bineînţeles, a fost construcţia făcută că acea ordonanţă a fost dată pentru mine. S-a spus asta în România şi în Europa şi America”, a declarat Dragnea.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”