Desemnarea unui maghiar pentru funcția de Avocat al Poporului, subiect de revoltă la PSD: „Coaliția vrea un complice al extremiștilor unguri”

Desemnarea unui maghiar pentru funcția de Avocat al Poporului, subiect de revoltă la PSD: „Coaliția vrea un complice al extremiștilor unguri
Foto: Inquam Photos / George Călin

După revocarea lui Renate Weber, scandalul pe tema Avocatului Poporului continuă în Parlament. Radu Cristescu, de la PSD, și-a manifestat revolta, după ce coaliția a anunțat că favorit să ocupe funcția este un etnic maghiar, Fabian Gyula.

Deputatul PSD a menționat faptul că Guyla are un trecut cu „pete antiromânești”. În opinia lui Cristescu, desemnarea maghiarului pentru funcția de Avocat al Poporului reprezintă un „atac la siguranța națională”.

„Atac la siguranța națională: Coaliția groazei vrea un complice al extremiștilor unguri ca Avocat al Poporului.

După ce au revocat-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, ca într-o adevăratădictaturăspecificățărilor latino-americane sau chiar și mai rău, ca în Africa, coaliția groazei, formată din PNL-USR-UDMR și minorități, se grăbește sănumească în funcție o slugă de încredere a cîrdășiei guvernamentale.

Motivele schimbării Renatei Weber au fost de-a dreptul abracadabrante și au constituit doar un pretext formal pentru schimbarea acesteia.

Au vrut să scape de Renate Weber pentru ca doar Avocatul Poporului poate ataca actele abuzive ale Guvernului, deci e nevoie de o unealtădocilă, nu de un jurist onest.

Acum, când am vazut ca UDMR-ului ii revine funcția de Avocat al Poporului , îmi vine in minte un singur cuvint, și anume TRĂDARE!

Și când văd pe cine vor sa nominalizeze ungurii, prin organizația antiromâneascănumită UDMR, ma gândesc ce poate urma și, sincer, măîngrozesc.

„Fabian Guyla are un trecut cu pete antiromânești”

Ungurul pe care vor sa-l pună Avocatul Poporului Român se numește Fabian Gyula și are un trecut cu pete antiromânești , fiind cercetat de CSM pentru asocierea cu o organizație extremistămaghiară. Deși era procuror al statului român, acest honved în robă neagră explica, de la tribuna extremiștilor unguri, ce lucru minunat și legal e autonomia teritoriala. Mai cu seama autonomia teritoriala a Ardealului, desigur.

Dar alesul UDMR nu e doar un dubios cu pete antiromânești, ci și un profitor parșiv, fiind numit ca șef adjunct în procuratură cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, la doar 50 de ani, ca să poată primi astfel mai mulți bani in plus, peste pensia grasă pe care ar fi încasat-o oricum.

Un asemenea îmbuibat lacom, complice al extremiștilor antiromâni, vrea să planteze UDMR ca Avocat al Poporului, cu mîna vînzătorilor din PNL și USR. Mai rămîne doar ca amiralul Horthy, complicele lui Hitler, să aibă statuie în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului României, ca să știm măcar o treabă! Deșteaptă-te, române!”, a notat Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
19:25 - Comunicaţiile dintre cele două Corei, restabilite la iniţiativa lui Kim Jong-un. Cum interpretează serviciile secrete sud-coreene schimbarea de atitudine de la Phenian
19:15 - Alertă la Pentagon. Clădirea a fost sigilată, după ce s-au tras focuri de armă în apropiere. Cel puțin o persoană a fost ucisă
19:04 - AUR, despre noile buletine: „De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?”. George Simion: Genul e o realitate subiectivă, nu trebuie să ajungem cu aceste discuții nici măcar în școli (VIDEO)
18:57 - Imagini virale de la Mamaia. Un grup de turiști a încins o paranghelie cu purcei la proțap, chiar în fața unui hotel din centrul stațiunii
18:24 - Emil Boc, despre buletinele electronice: Nu este vorba de cip, ci e vorba de amprentă. Nu se introduce nimic în corpul uman
18:23 - CNCAV: 15.395 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. 11.174 au primit prima doză
17:53 - Cât a ajuns să coste o cameră la Mamaia, după scumpirile de la 1 august. Turiștii plătesc sume piperate pentru o vacanță pe litoral
17:40 - Scurtcircuit în camera de resuscitare a UPU, la Spitalul Judeţean Piteşti. Trei pacienţi au fost evacuaţi
17:22 - Calendarul anului școlar 2021 – 2022. Când începe școala și cât vor dura cele trei vacanțe din acest an
17:20 - Sorin Cîmpeanu, despre plata orelor remediale: E o problemă de organizare, fondurile europene necesită mai multe raportări. Nu găsesc justificare ca aceste plăţi să întârzie dincolo de septembrie (VIDEO)