DNA: Viorel Hrebenciuc, audiat ca martor în dosarul Constantin Nicolescu

DNA: Viorel Hrebenciuc, audiat ca martor în dosarul Constantin Nicolescu
Foto: evz.ro

Deputatul social-democrat, Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, miercuri, la Serviciul Teritorial Pitești al DNA, unde urmează să fie audiat în dosarul de corupție al liderului PSD Argeș, Constantin Nicolescu, notează Mediafax.

Viorel Hrebenciuc este audiat în calitate de martor, urmând să fie audiat în același dosar și senatorul PSD Cătălin Voicu, care în prezent se află în arest preventiv.

Sursa precizată arată că cei doi oameni politici ar putea avea legătură cu extinderea cercetărilor în dosarul lui Constantin Nicolescu.  Există suspiciunea că președintele Consiliului Județean Argeș, Nicolescu ar fi încercat să influențeze modul în care funcționează justiția, prin promovarea unui magistrat la Curtea de Apel Pitești într-o funcție de conducere.

Constantin Nicolescu este acuzat pentru trei cazuri penale:

Președintele  Consiliului Județean Argeș a luat fonduri Phare de aproape 900,000 de euro pentru patru unități de învățământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundațiile din 2005 și a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familei.

În perrioada 2006-2008, liderul PSD Argeș a mai fost acuzat pentru luare de mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, în valoare de 66.588,15 lei, pentru a dispune achiziționarea de către CJ Argeș a unor produse alimentare și nealimentare de la această societate, fără a organiza o licitație publică.

Iar în luna iunie din 2009, Nicolescu s-a folosit de funcția sa pentru a-l instiga pe primarul comunei Stâlpeni să nu-și îndeplinească datoria, adică să nu dea unei persoane o amendă de 10,000 de lei într-un caz privind o autorizație de construcție.

Constantin Nicolescu, în vârstă de 65 de ani, se află la conducerea CJ Argeș din anul 2004 și este inginer și doctor în economie. Intrarea sa în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PSDR. Începând cu 2005 Nicolescu este președintele PSD Argeș.

Pe 27 ianuarie, Constantin Nicolescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău la Tribunalul Argeș, la aflarea deciziei instanței de arestare preventivă. în 18 februarie a fost externat din spitalul bucureștean.

Ultima oră
00:00 - Primele concluzii după tragedia din București: Nu au fost asigurate în totalitate acele sprijiniri de maluri pentru a nu se genera acest eveniment
23:58 - Cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false. Raed Arafat: Acest lucru e extrem de grav, înseamnă că ești dispus să răspândești boala, că nu te interesează nimic
23:25 - Alexandru Rafila, despre testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor care refuză vaccinarea: Îi va enerva. Cum să-i pedepsești? Tu ai nevoie de ei pentru valul 4 al pandemiei și vii să-i ameninți? (VIDEO)
23:11 - Raed Arafat, primele declarații după tragedia de la Biblioteca Națională: Aceste accidente denotă că nu s-a asigurat zona foarte bine
22:48 - Alexandru Rafila: N-avem încă 5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, dar am văzut un clip postat de premier. Eu știu că atunci când ai un eșec, nu faci un videoclip ca să sărbătorești (VIDEO)
22:38 - Cutremur în Vrancea. Seismul produs luni seara este cel de-al 11-lea înregistrat în România, în ultimele două zile
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri