Dosar de politician: Afacerile lui Marian Munteanu cu rusofilul Bădescu (VIDEO)

Dosar de politician: Afacerile lui Marian Munteanu cu rusofilul Bădescu (VIDEO)
Foto: B1 TV

Silviu Mănăstire a vorbit miercuri, la ”Dosar de politician”, despre Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Numele său este Munteanu Marian Teofan Dragoș și este născut în 19 iunie 1962. Este unul dintre discipoli lui Petre Țuțea, filosoful, legionar de geniu.

Marian Munteanu nu este nici pe departe un activist civic așa cum spune. Munteanu este mai degrabă un om de afaceri fără talent, adică nu s-a priceput să facă oficial, la vedere, foarte mulți bani din firmele la care a fost acționar. Oficial, Munteanu a deținut acțiuni de-a lungul timpului în circa șase companii înregistrate la București și controlează o fundație extrem de interesantă, care este implicată la rândul ei în diverse alte afaceri.

Din perspectiva trecutului său controversat, cea mai atractivă afacere în care Marian Munteanu s-a implicat este ISOGEP SRL, o firma înființată în anul 1993. Fondatorul ISOGEP este profesorul și sociologul Ilie Bădescu, un om extrem de inteligent, unii spun că ar fi cel mai important geopolitician pe care îl are România în viață. ISOGEP înseamnă de fapt Institutul de Studii Sociocomportamentale şi Geopolitice iar profesorul Ilie Bădescu este directorul lui. Bădescu a fost printre altele și șeful catedrei de Sociologie a Universității București.

Marian Munteanu și Ilie Bădescu gândesc la fel; Bădescu este de fapt unul din mentorii lui Munteanu, o să vedem de ce acest aspect este important în alegerile pentru primăria Bucureștiului. În anul 2003 Marian Munteanu a cumpărat acțiunile Institutului ISOGEP de la profesorul Ilie Bădescu și a ieșit din firma în anul 2007, când a vândut-o la rândul lui unui om de afaceri interesant din Brăila. Anii sunt importanți pentru că Munteanu pretinde că în 2003 nu mai avea nicio legătură cu spațiul politic.

Se știe că în anul 2000 Marian Munteanu a avut o candidatură eșuată la președinția României din partea partidului deținut de controversatul Virgil Magureanu, fostul șef al SRI. Însă profesorul Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu sunt prieteni și colaboratori de peste 30 de ani. Așadar, după anul 2000 Marian Munteanu a rămas în continuare în anturajul lui Ilie Bădescu și al lui Virgil Măgureanu. El pretinde că nu a mai ținut legătura cu gruparea celor doi.

De ce sunt importante aceste informații despre candidatul PNL la primăria Bucureștiului? Pentru că profesorul Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu nu sunt niște simpli oameni în vârsta care trăiesc din amintiri sau din cărți scrie. Bădescu, fost partener de afaceri oficial cu Marian Munteanu, este principalul interlocutor în Romania a lui Alekandr Dughin, ideologul Kremlinului și al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Dughin este creierul a ceea ce vedem că se întâmplă cu Rusia în ultimii ani; acest Dughin este ideologul Noii Rusii și al conceptului numit Eurasia – adică al unei uniuni între Europa și Rusia.

Publicația aktual24 a precizat că la începutul anilor 90, profesorul Ilie Bădescu a fost considerat ideologul mișcării de extremă dreaptă, adică al mișcării Legionare. Bădescu a avut relații și cu Horia Sima, ultimul șef al mișcării legionare, prezentând public în urmă cu mai mulți ani un document primit de la acesta.

Dar, coincidență sau nu, profesorul Ilie Bădescu a fost cel care a scris programul politic și ideologic al Mișcării pentru România – o platformă politică din partea căreia Marian Munteanu ar fi trebuit să candideze în anul 2000 la președinție. Mișcarea pentru România era susținută de vechii băieți cu ochi albaștri de la Vatra Românească, dar și de Partidul Național Român – PNR – condus de același Virgil Măgureanu – poreclit șarpele cu ochelari.

Virgil Măgureanu și Ion Iliescu erau urmăriți de Securitatea lui Ceaușescu pentru că făceau comploturi cu ajutorul Rusiei împotriva dictatorului. Oare cum se face că domnii aceștia, care se pretind buni români, naționaliști adevărați, Ilie Bădescu și Virgil Măgureanu, sunt atât de apropiați de Rusia? Și ce căuta Marian Munteanu, suspectat și el de legionarism, în ecuația asta?

Marian Munteanu pretinde că nu a mai avut tangență cu echipa Bădescu-Măgureanu din anul 2000, când a fost candidatul lor marionetă la președinție. Documentele arată însă că Munteanu și Bădescu au colaborat la Institutul de Studii Sociocomportamentale până în anul 2007 cel puțin, dacă nu și după acest an.

Dosar de politician: Afacerile lui Marian Munteanu cu rusofilul Bădescu

Ultima oră
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru
15:06 - Guvernul, un nou proiect pentru recensământul urșilor din România. Ghinea: Numărătoarea populației de urs se va face prin metode digitale