Dragnea: Prevederea din legea cu condamnații penali nu e o incompatibilitate, ci o abolire, o decădere pe viață (VIDEO)

Dragnea: Prevederea din legea cu condamnații penali nu e o incompatibilitate, ci o abolire, o decădere pe viață (VIDEO)

Prevederea din legea cu condamnații penali nu e o incompatibilitate, ci o abolire, o decădere pe viață, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, făcând referire la legea 90/2001 care este vehiculată în spațiul public drept motiv pentru care el nu ar trebui să fie prim-ministru.

Dragnea a primit o condamnare cu suspendare în Dosarul Referendumul, verdict pe care îl consideră nedrept. (Detalii AICI) Legea 90/2001 prevede interdicția unei persoane condamnată penal de a ocupa vreo funcție în Guvern. Prin urmare, numeroase persoane publice susțin că liderul PSD nu ar trebui să fie prim-ministru tocmai pentru a nu încălca această lege. Totuși, alte voci susțin că legea este neconstituțională și că Dragnea ar trebui să fie desemnat premier, mai ales că partidul pe care îl conduce a câștigat detașat alegerile.

”Acolo se vorbește de incompatibilități, nu de interdicții. Prevederea din legea cu condamnații penali nu poate fi considerată o incompatibilitate pentru că o incompatibilitate presupune posibilitatea de a opta: ești undeva într-o poziție, dacă vrei în Guvern, poți să pleci de acolo, iar dacă nu poți să pleci sau nu vrei să pleci, nu intri aici. Nu e nici măcar o restrângere a drepturilor fundamentale, respectiv a dreptului de a fi ales, pentru că restrângerea implică o perioadă bine determinată în timp. Practic, acea prevedere din lege e o abolire, o decădere pe viață. În nicio democrație constituțională nu este posibil”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea: Prevederea din legea cu condamnații penali nu e o incompatibilitate, ci o abolire, o decădere pe viață

#DIRECT_ONE_3nmk93#

Acesta a mai precizat că legea respectivă a fost adoptată în 2001, fără a avea avizul Ministrului Justiției.

Liderul PSD a mai susținut că nu are de gând să atace legea la Curtea Constituțională și nici nu va face vreun demers în Parlament.

”Dacă Avocatul Poporului vrea să atace legea la CCR, e decizia dumnealui”, a mai pecizat Liviu Dragnea.

Urmăriți B1TV.ro și pe