Teodorovici se plânge de administrația supradimensionată, dar fosta sa cumnată a fost numită recent director chiar în Ministerul Finanțelor. ”Nu înțeleg care e întrebarea pentru mine”

Teodorovici se plânge de administrația supradimensionată, dar fosta sa cumnată a fost numită recent director chiar în Ministerul Finanțelor. ''Nu înțeleg care e întrebarea pentru mine''

Chiar în timp ce Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se plânge că aparatul bugetar e prea încărcat și ineficient, cumnata sa, Florina Diana Costache, a fost numităfără concurs, ci prin detașare, în funcția de director general adjunct al unei direcții generale din minister, informează HotNews.

„Trebuie să regândim administrația publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcționari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să își regândească schema de organizare. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administrația să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată”, a declarat Eugen Teodorovici, pe 20 octombrie.

Chiar vineri, Teodorovici s-a plâns că este dificilă reformarea administrației publice, doarece „sistemul în sine reacţionează”, iar când „vine vorba să faci un astfel de lucru e plin de populişti şi de habarnişti şi de neaveniţi”.

În acest timp, exact la ministerul pe care îl conduce a fost adusă prin detașare fosta sa cumnată. Potrivit declarației de avere, semnată pe 25 septembrie 2018, noua funcție pe care o ocupă este de director general adjunctla Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară. În declarația de avere se precizează că a venit pe această funcție prin detașare.

Contactat de HotNews, Eugen Teodorovici a evitat să explice ce o recomandă pentru noua funcție: „Cel mai bine vă pot răspunde cei care au propus detașarea”. La insistențele jurnalistului, ministrul a răspuns: ”Nu înțeleg care este întrebarea pentru mine”.Nu a spus nici cine a propus detașarea.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”