Eugen Tomac: „Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană” (VIDEO)

Eugen Tomac: Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană (VIDEO)
Eugen Tomac, președintele PMP, în Parlamentul European. Sursă foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac a susținut în Parlamentul European că trebuie introdusă pensia minimă la nivelul UE, de care să beneficieze și cetățenii UE care nu locuiesc în Europa. Liderul PMP a invocat pentru a susține această măsură milioanele de cetățeni care trăiesc în condiții critice:

„Recent am adoptat Directiva europeană privind instituirea salariului minim european și este un pas important pentru că trebuie să aliniem salariile la nivel european pe criterii sănătoase, ce țin de performanța economică. Însă, vreau să ridic o altă temă care mi se pare extrem de importantă mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și în momente de criză persoanele vulnerabile trebuie ajutate.

Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană. Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, plină de lipsuri, iar noi, la nivel european trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au pensie de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că sunt cetățeni ai UE” , a spus Eugen Tomac în Parlamentul European.

Urmăriți B1TV.ro și pe