Eugen Tomac, despre proiectul autostrăzii Gdansk – Constanța: Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece” (VIDEO)

Eugen Tomac, despre proiectul autostrăzii Gdansk - Constanța: Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece” (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Americanii le transmit rușilor că ”pe aici nu se mai trece”. Este reacția președintelui PMP, Eugen Tomac, după anunțarea proiectului autostrăzii Gdansk – Constanța. Tomac susține că ideea americanilor este cea mai bună veste pentru români, informează B1 TV.

Eugen Tomac (PMP), despre proiectul autostrăzii Gdansk – Constanța

Vestea construirii de către americani a unei autostrăzi care să lege Constanța de portul polonez Gdansk continuă să stârneasca reacții. Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că Statele Unite transmit un mesaj categoric Rusiei.

„Vestea primită de la Washington este extraordinară și demonstrează cât se poate de limpede că Statele Unite ale Americii sunt cel mai important partener strategic al României. Nu trebuie să uităm nicio clipă că România a fost victima URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi teritoriile de la est de Prut nu ne mai aparțin, iar la doar 150 kilometri de frontieră, pe teritoriul Republicii Moldova, se află ilegal armata Federației Ruse. Prin urmare, proiectul anunțat de administrația americană privind construirea autostrăzii și a căii ferate Gdansk – Constanța trebuie să ne bucure enorm. Semnalul este clar: pe aici nu se mai trece din nou!”, a comentat liderul PMP.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Eugen Tomac deschide lista candidaților PMP din București pentru Camera Deputaților. Pentru Senat, lista va fi deschisă de Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

SUA vor să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege Constanța de Gdansk

Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, a anunțat, în urmp cu două zile, că SUA vor începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

„Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a punctat diplomatul.

Acord SUA – România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și Secretarul american pentru Energie, Dan Brouillette, au parafat un proiect de acord interguvernamental pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și pentru retehnologizarea unității 1.

Dan Brouillette a declarat că Statele Unite „așteaptă cu nerăbdare să-și ofere expertiza pentru a dezvolta această importantă sursă de energie”.

La rândul său, Popescu a susținut că „România face un uriaș pas în dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Statele Unite ale Americii, în ceea ce privește componenta energetică, și anume cooperarea în domeniul nuclear civil”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a afirmat că valoarea acestui proiect se ridică la 8 miliarde de dolari.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a semnat în SUA cu omologul său american o foaie de parcurs pe 10 ani

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a semnat cu omologul său american, Mark Esper, o foaie de parcurs pe zece ani, document ce prevede obiectivele şi interesele comune ale celor două țări în domeniu, precum modernizarea sectorului apărării şi securitatea în regiunea Mării Negre.

„America este alături umăr cu umăr de România pe măsură ce avansăm pacea, democraţia, libertatea şi celelalte valori comune ale noastre”, a declarat Esper.

„Statele Unite sunt aliatul nostru cel mai puternic”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar