Eugen Tomac, după discuțiile cu cancelarul austriac: „Din păcate, acest om a respins orice argument rațional”

Eugen Tomac, după discuțiile cu cancelarul austriac: Din păcate, acest om a respins orice argument rațional
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac a povestit pe pagina sa de Facebook că discuțiile de la Viena cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, au fost foarte tensionante.

Liderul PMP a precizat că Nehammer a continuat să invoce argumente ridicole pentru a bloca aderarea României la Schengen.

“Guvernul de la Viena este condus, din păcate, de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole. I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relația cu Austria, țară pe care noi am privit-o cu multă încredere.

A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument rațional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a neagat orice raport sau statistică. Pur și simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil.

Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spațiul Schengen, dar această palma nemeritată nu va fi uitată ușor de cei peste 20 de milioane de cetățeni români.

România merită în Schengen!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe