Eugen Tomac: Marele noroc al R. Moldova este că are în fruntea statului un comunicator excepțional ca Maia Sandu, care a acționat preventiv, a pregătit populația, lucru pe care nu-l vedem la politicienii noștri (VIDEO)

Eugen Tomac: Marele noroc al R. Moldova este că are în fruntea statului un comunicator excepțional ca Maia Sandu, care a acționat preventiv, a pregătit populația, lucru pe care nu-l vedem la politicienii noștri (VIDEO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Marele noroc al Republicii Moldova este că are în fruntea statului un comunicator excepțional ca Maia Sandu, care tot timpul a acționat preventiv, a pregătit populația, lucru pe care nu-l vedem la politicienii noștri, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, acolo unde a vorbit și despre situația sprijinului pentru fermierii români.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre situația din Republica Moldova și amenințarea rusă

Întrebat despre situația politico-socială de la Chișinău, eurodeputatul român a explicat: „Marele noroc al Republicii Moldova este că are în fruntea statului un comunicator excepțional, cum este președinta Maia Sandu, care tot timpul a acționat preventiv, a pregătit populația, lucru pe care nu-l vedem la politicienii noștri”.

„N-am văzut niciun politician din vârful statului care să explice, au lăsat un gol imens și se plimbă tot felul de băieți și fete din politică, cu o agendă pro-moscovită pe față, că dacă îi puneai aceleași cuvinte (ca ale Marinei Tauber, deputată ȘOR din R. Moldova, n.r.) lui Șoșoacă  nu era nicio diferență, deci cam asta este diferența între Republica Moldova și România la ora actuală”, a adăugat Eugen Tomac.

„Evident că Rusia încearcă, prin actorii pe care îi are în teren, să ducă în eroare opinia publică, să creeze aceste tensiuni pe care le amplifică extrem de rapid și extrem de puternic. Republica Moldova, însă, este rezilientă la ora actuală în fața acestor provocări, pentru că a avut conflictul transnistrean, a avut foarte multe situații critice în interiorul ei, cu miză geopolitică, l-au avut pe Dodon, toată situația prin care au trecut, și acum evident că Rusia încearcă constant”, a explicat oficialul.

„Acum ne-a provocat pe noi (…), deci încearcă constant, mai ales că (Marina Tauber, n.r.) această declarație a făcut-o pe fondul vizitei premierului Ciucă la Chișinău, deci nimic nu este întâmplător. Rusia pregătește, de fapt, terenul pentru a da la un moment dat un asalt, aici nu am niciun dubiu (…), o formă de provocare internă”, a mai afirmat eurodeputatul Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:01 - Premierul Marcel Ciolacu: „Sperăm ca în perioada următoare să se găsească cele mai bune soluții, în primul rând să nu mai moară oameni pe frontul din Ucraina și pe urmă economiile se reașează”
20:55 - Accident cu 16 victime, în Constanța. Planul roșu de intervenție a fost activat
20:43 - Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul pentru funcţia de Primar General al Capitalei este Gabriela Firea, din partea PSD. Urmează să decidem dacă mergem separat sau împreună cu cei de la PNL
20:38 - Premierul Marcel Ciolacu: Nu există nici o paralelă între eventuala candidatură a președintelui Iohannis la NATO și faptul că alegerile pentru funcția de președinte au fost stabilite în luna septembrie (VIDEO)
20:31 - Un elev din cinci nu a rezolvat un exercițiu de clasa a II-a la simularea Evaluării Naționale, la Matematică
20:24 - Babs se pregătește de primăvară cu operații estetice. La ce proceduri a apelat fosta iubită a lui Dorian Popa
20:21 - Grindeanu: Testul cel mai important e în acest an, astfel încât să avem președinte, să câștigăm alegerile parlamentare, locale și europarlamentare / Ciolacu: Trebuie să fie realiști. Niciun partid politic nu va putea câștiga totul
20:14 - Criză de medici stomatologi la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani / Unitatea de Primiri Urgențe a rămas fără linie de gardă
19:53 - Un bărbat băut a lovit șase copii pe trecerea de pietoni. Șoferul este condamnat la ani grei de închisoare
19:44 - Mai multe ONG-uri cer Guvernului reducerea termenului pentru viză de flotant, înainte de alegeri