Eugen Tomac, reproș adus la adresa cancelarului austriac Nehammer: „O altă minciună”

Eugen Tomac, reproș adus la adresa cancelarului austriac Nehammer: „O altă minciună”
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Austria a rămas singura țară care s-a opus aderării României la spațiul Schengen, cancelarul austriac Karl Nehammer argumentându-și decizia din motive de securitate.

„Austria a trebuit să facă faţă la 100.000 de migranţi. Este o problemă de securitate. Nimeni nu știe de unde vin acești migranți, dacă sunt traficanți sau nu.

România şi Bulgaria nu sunt parte din Schengen, dar asta nu este o discuţie politică, ci o discuţie de securitate. Miza este securitatea cetăţenilor noştri”, declara acesta miercuri, cu o zi înainte de votul final.

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, a avut un nou mesaj dur la adresa cancelarului austriac, printr-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook.

Eugen Tomac, un nou mesaj la adresa cancelarului Nehammer

Eugen Tomac a avut o întâlnire săptămâna aceasta cu cancelarul austriac Karl Nehammer și afirmă că, în urma discuției, a aflat motivul ciudat pentru care Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, învinovățindu-l pe acesta pentru faptul că nu recunoaște care este adevărul.

Tomac susține într-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook că Nehammer a declarat că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în luna noiembrie anul acesta, lucru de necrezut, în contextul în care acesta a fost ministru de interne și se presupune că ar fi știut tot ceea ce s-ar fi întâmplat în utlima vreme.

„O altă minciună spusă de Cancelarul Nehammer

În urmă cu trei săptămâni, într-o întâlnire cu mai mulți oficiali europeni, am aflat că șansele noastre de intrare în spațiul Schengen sunt foarte mici, în timp ce intrarea Croației era sigură.
Am transmis acest mesaj celor de la guvernare și m-am asigurat că a ajuns la decidenți. Toți mi-au spus că mă agit mai mult decât este cazul și că România va intra sigur în Schengen.
Rolul jucat de Austria
Viena a intrat târziu în acest joc, fapt confirmat chiar de cancelarul Nehammer la întâlnirea pe care am avut-o zilele trecute.
Acesta ne-a spus, foarte senin și pe alocuri chiar ridicol, că a aflat de dosarul extinderii spațiului Schengen abia în noiembrie anul acesta. Aș fi crezut această minciună dacă înainte de a fi cancelar, domnul Nehammer ar fi fost ministru al agriculturii, însă acesta a fost ministru de interne. Prin urmare, cunoaște foarte bine atât problematica migranților, cât și chestiunea extinderii Schengen.
De ce, totuși, Croația, țară prin care trec mult mai mulți imigranți care ajung în Austria și restul Europei a fost susținută, iar noi nu.
De fapt, cui îi convine cel mai mult să nu se mute frontiera Uniunii Europene la Marea Neagră?”, a scris liderul PMP, Eugen Tomac, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe