Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi: A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă
Foto: facebook.com/cristi.busoi

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi susține că a arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă. Chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, Federația Rusă nu va avea capacitatea să distribuie cantități mari, mai scrie Cristian Bușoi pe Facebook:

“Îmbunătățirea procesului de vaccinare la nivel european se va face prin mărirea ritmului de livrare din partea producătorilor contractați și prin creșterea ritmului de vaccinare de către autoritățile statelor membre. Aceștia sunt principalii factori. A arunca în spațiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătățirea ritmului de vaccinare este falsă și contraproductivă. Chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, nu cred că Federația Rusă va avea capacitatea să distribuie cantități mari. După cum se observă în statistici, ritmul de vaccinare în Rusia este slab, lucru care spune multe.

În condițiile în care Federația Rusă își dorește să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitică, cred că este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă și să fie atenți la mesajele pe care le transmit.

Observăm că Federația Rusă își mărește efectivele la granița cu Ucraina. EUCOM a ridicat gradul de alertă și cresc îngrijorările cu privire la amenințările și intimidările pe care Federația Rusă le-ar putea face la adresa Ucrainei. Accelerează în ritm alert și procesul de propagandă și de dezinformare pe rețelele de socializare, ghidonat de publicațiile Kremlinului.

Toate aceste elemente trebuie luate în calcul și avem obligația să îi informăm corect pe cetățenii UE și să nu creăm așteptări false sau să cădem pradă unui joc de imagine sau de distorsiune a realității, făcut de Federația Rusă”.