Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro
Foto: Bistrițeanul

Descoperire neașteptată făcută de doi tineri în casa bunicii lor din Bistrița, în timp ce făceau curățenie în pivnița locuinței.

Cei doi au dat peste o pisică mumificată care va fi scoasă la licitaţie în Londra cu 1.200 de lire, potrivit Bistriţeanul.ro.

Pisica a fost găsită de un artist în vârstă de 40 de ani, în timp ce făcea curat împreună cu fratele său în subsolul locuinţei bunicii sale.

Cei doi frați s-au mutat în urmă cu mulți ani în Germania, însă atunci când au revenit în țară, pentru o scurtă perioadă, au făcut avut parte de o mare surpriză.

În timp ce curățau pivnița casei în care a locuit bunica lor, cei doi au observat o fisură în perete, au dat cărămizile la o parte și au descoperit mumia unei pisici.

„Eu și fratele meu Adrian am găsit pisica în peretele casei bunicii mele, care a fost construită în 1921. Curățam pivnița când am observat o fisură în perete și am decis să slăbim cărămizile pentru a vedea ce se afla în spatele ei. Ne-am gândit că am putea găsi o cameră sau un compartiment ascuns. În timp ce îndepărtam câteva cărămizi, am observat ceva care semăna cu un cap în miniatură al unui animal”, spune Valentin, artistul care a găsit pisica.

Rămășițele pisicilor au fost adesea plasate în zidurile proprietăților din Europa în trecut, pentru a aduce noroc. Se credea că au un al șaselea simț și că pot alunga spiritele rele.

Jim Spencer, coordonatorul licitației unde a ajuns pisica, preconizează că pisica o să fie de mare interes pentru cumpărători, în data de 13 octombrie, la licitaţie, mai ales că se apropie și Halloween-ul.