„Fără Penali în Funcții Publice!”, pe masa Comisiei pentru Constituționalitate. Cât de interesate au fost partidele de inițiativa semnată de un milion de români (VIDEO, FOTO)

„Fără Penali în Funcții Publice!”, pe masa Comisiei pentru Constituționalitate. Cât de interesate au fost partidele de inițiativa semnată de un milion de români (VIDEO, FOTO)
La ședința Comisiei pentru Constituționalitate pe tema inițiativei „Fără Penali în Funcții Publice!” n-au venit decât parlamentarii USR. Foto: USR / Facebook

Inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice!”, semnată de peste un milion de români, e în continuare blocată la Senat. Marți, USR a convocat iar Comisia pentru Constituționalitate ca să trimită inițiativa la vot în Plen, dar, în afară de aleșii USR, n-a mai venit nimeni la ședință.

Inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice!”, blocată la Senat

„Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat pentru corupție și a fugit din țară.

1 milion de români au semnat pentru a pune în Constituție „Fără Penali în Funcții Publice”.

Inițiativa este blocată la Senat. Astăzi USR a convocat, din nou, Comisia pentru Constituționalitate ca să trimită apoi inițiativa la vot în Plen.

Coaliția rușinii PSD-PNL-UDMR-AUR ignoră și sfidează cerința unui milion de români, chiulind, boicotând, bătându-și joc”, a scris vicepreședintele USR Dan Barna, pe Facebook.

Aleșii PSD, PNL, UDMR și AUR n-au venit la dezbaterile privind inițiativa „Fără penali…”. USR: Nicio surpriză…

„Nicio surpriză, senatorii PSD, PNL și UDMR au boicotat ședința care nu s-a putut ține, din lipsă de cvorum. Prezenți doar senatorii USR și un grup de studenți de la Facultatea de Drept”, a susținut, pe Facebook, senatorul USR Andrei Postică.

Acesta a precizat că inițiativa legislativă a fost adoptată deja de Camera Deputaților, acum fiind blocată „nejustificat” în Senat, condițiile în care că termenul de adoptare a raportului în Comisia de Constituționalitate și în Comisia juridică era 29 iulie 2020.

„Parlamentul României are obligația să respecte voința cetățenilor, exprimată prin inițiativa de revizuire a Constituției. Ce se întâmplă acum este pur si simplu un refuz nejustificat de a dezbate și supune votului o inițiativă cetățenească perfect legitimă de revizuire a Constituției”, a mai transmis Andrei Postică.

Iar senatoarea USR Simona Spătaru, președinta Comisiei de Constituționalitate, a susținut că parlamentarii Puterii ignoră practic solicitarea românilor care s-au săturat să aibă pe funcții politicieni corupți, care fug din țară după ce sunt condamnați.

„Nu am fost deloc surprinsă să constat că nu am cvorum pentru a desfășura ședința întrucât toți senatorii Coaliției de guvernare lipseau.

Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice pentru revizuirea Constituției este a celor peste 1 milion de români care s-au săturat să aibă în fotoliile de primar, parlamentar, președinte de consiliu județean sau chiar de președinte al României infractori, persoane care au săvârșit fapte penale cu intenție.
Și care, nu de puține ori, fug din țară și sfidează milioane de români care muncesc cinstit în fiecare lună pentru a-și asigura cele necesare traiului”, a transmis și Simona Spătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)