Fiica lui Petre Daea ar putea beneficia direct de un Ordin de ministru dat în ultimele zile de guvernare PSD: Ar putea păstra în concesiune încă 49 de ani o suprafață de 650 de hectare de la stat

Fiica lui Petre Daea ar putea beneficia direct de un Ordin de ministru dat în ultimele zile de guvernare PSD: Ar putea păstra în concesiune încă 49 de ani o suprafață de 650 de hectare de la stat

Fiica lui Petre Daea ar putea beneficia direct de un Ordin de ministru semnat de un secretar de stat în 30 octombrie, când tatăl său își petrecea ultimele sale zile la șefia Ministerului Agriculturii, potrivit g4media.ro.

Concret, prin acest ordin semnat de Dumitru Butănoiu,se înființează o comisie care poate prelungi contractele de concesiune ale terenurilor cu amenajări pisciole pe 49 de ani, prin simpla voință a părților, fără a mai trece prin procedură de licitație. Reprezentanți din Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură și din Ministerul Finanțelor Publice alcătuiesc comisa nou-înființată.

Ei, bine, ferma piscicolă din Crevedia a fiicei lui Petre Daea are, începând din anul 2000, trei lacuri în concensiune, întinse pe o suprafață de 650 de hectare, pentru o perioadă de 20 de ani. În aceste condiții, înțelegerea expiră în perioada următoare.

„Se înființează Comisia de concesionare a terenurilor pe care sunt amplasate amenajările piscicole, precum și a altor terenuri aferente acestora din domeniul public li privat al statului”, se precizează în Ordinul 553 al ministrului Agriculturii, ordin publicat în Monitorul Oficial.

În normele de aplicare ale acestui ordin, la articolul 5, se precizează: „Contractul de concesiune poate fi prelungit prin acordul de voință al părților, încheiat în formă scrisă, cu condiția ca durata însumată să nu depășească 49 de ani”.

Elena-Larisa Popescu, fiica lui Petre Daea, în vârstă de 27 de ani, este acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia, care se numără printre potențialii beneficiari ai Ordinului de ministru, având în vedere că înțelegerea pentru cele 650 de hectare de luciu de apă pe care o are cu statul expiră în perioada următoare, potrivit g4media.ro. Terenul a fost concesionat de la Agenția Domeniilor Statului, care se află tot în subordinea Ministerului Agriculturii.

Ultima oră
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie