Florin Cîțu anunță creșterea puternică a puterii de cumpărare a românilor: „Așa arată o revenire în forță după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani” / „Reformă în toate cotloanele statului”

Florin Cîțu anunță creșterea puternică a puterii de cumpărare a românilor: Așa arată o revenire în forță după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani / Reformă în toate cotloanele statului
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a publicat sâmbătă un mesaj pe Facebook în care anunță “creșterea puternică a puterii de cumpărare a românilor”. În acest sens, premierul invocă datele INS potrivit cărora comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.

INS a anunțat ieri: „Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.”

Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.

Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

„Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum

Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.”, sunt datele invocate de premierul Cîțu.

Acesta a subliniat că toate aceste date indică faptul că veniturile românilor a crescut în timpul guvernării liberale:

“Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii.

Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, a declarat Florin Cîțu.