Florin Cîțu: Au fost inundații în 34 de localități din 14 județe. Premierul, discuție cu prefecții: Vreau să mă asigur că avem soluții pentru persoanele afectate (VIDEO)

Florin Cîțu: Au fost inundații în 34 de localități din 14 județe. Premierul, discuție cu prefecții: Vreau să mă asigur că avem soluții pentru persoanele afectate (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu discută cu prefecții despre efectele inundațiilor din ultimele zile și ajutorul de care au nevoie localitățile afectate. La videoconferință participă și ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Cîțu, videconferință cu prefecții despre efectele inundațiilor

„Pentru a mă asigura că avem soluții pentru persoanele afectate de inundații, vreau să mă asigur că știm exact de ce avem nevoie în plan local ca nimeni să nu sufere. Și dl ministru Bode e de față, și dl Arafat, pentru a mă asigura că deciziile vor fi luate cât mai rapid.

Trebuie să ne asigurăm că totul chiar e sub control, că primesc informații de la oameni, de la primari, și vreau să vedem, să ne asigurăm, informațiile să fie clare.

DSU a trimis deja o situație: efecte în 34 de localități din 14 județe: Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș.

Vom trece fiecare județ în revistă și vom vedea care sunt nevoite pentru fiecare UAT

Vreau să-mi spuneți dacă mai sunt persoane izolate, în pericol, dacă mai avem trafic întrerupt”, a declarat premierul Flori Cîțu la începutul discuțiilor cu prefecții pe tema efectelor inundațiilor.

Ultima oră
15:29 - China se confruntă cu cel mai mare focar de Covid-19 de când virusul a apărut la sfârșitul anului 2019. Varianta Delta a generat o explozie a cazurilor noi
15:00 - Ministerul Justiției anunță o execuție bugetară de peste 96%, în primul semestru
14:58 - Florin Cîțu: „Parlamentul nu și-a făcut treaba în ceea ce privește transportul cu animale vii. Voi relua cu celeritate demersurile pentru a corecta legislația” / USR, criticat dur de Agent Green
14:36 - Președintele Afganistanului acuză SUA pentru degradarea securității în urma ofensivei talibanilor
14:32 - Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov, recomandări pentru populație pe fondul temperaturilor caniculare: Indicat ar fi să stăm în casă între 11 și 18 (VIDEO)
14:08 - 2 sportivi nevăzători pleacă să cucerească cel mai înalt punct din Europa. După expedițiile pe Kilimanjaro și Mont Blanc, Răzvan Nedea și Alex Benchea urcă pe Vârful Elbrus
14:02 - Președintele Klaus Iohannis: Pandemia a condus la creștere alarmantă a rasismului, a antisemitismului și a discursurilor motivate de ură
13:34 - Avertismentul medicilor: „Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Prioritatea a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val”
13:31 - Un român, prins în Austria cu 17 imigranţi înghesuiţi într-o dubă
13:27 - 137 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și cinci decese raportate în 24 de ore. La ATI sunt 63 de pacienți cu COVID-19