Florin Cîțu: Ca să rămână la guvernare, USR-PLUS trebuie să scape de alianța cu PSD și AUR, apoi îi așteptăm la discuții (VIDEO)

Florin Cîțu: Ca să rămână la guvernare, USR-PLUS trebuie să scape de alianța cu PSD și AUR, apoi îi așteptăm la discuții (VIDEO)

Florin Cîțu a susținut declarații de presă, duminică dimineață, la intrarea în sediul Romexpo, unde are loc Consiliul Național al PNL. Noul șef al liberalilor a oferit explicații despre viitorul guvernării alături de USR-PLUS. Acesta a declarat că guvernarea PNL-USR-PLUS va merge mai departe doar dacă încetează cea cu PSD şi AUR.

„USR trebuie să scape de alianța cu PSD şi AUR, apoi să vină la masă cu noi şi discutăm. După ce își decid președintele, discutăm dacă noua conducere vrea să stea lângă AUR și PSD, este decizia lor. Până atunci nu vom avea clar cu cine discuta, că nu ştim exact. În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Îi aşteptam dacă noua conducere nu va mai sta în alinață cu AUR și PSD, putem să discuta, dacă nu, asta este…Preferința mea și varianta care are cele mai multe şanse este cea în care vom continua cu o guvernare PNL-USR-UDMR și voturile minoritățile. Asta vreau, pentru asta mă voi lupta şi voie negocia în Parlament…”, a declarat noul lider liberal. 

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.