Florin Cîțu, ședință cu prefecții pe fondul inundațiilor: Vreau o mobilizare exemplară în toate județele, doar trebuie să cereți resursele / Avem două decese confirmate și suntem în căutarea unui bărbat luat vineri de ape (VIDEO)

Florin Cîțu, ședință cu prefecții pe fondul inundațiilor: Vreau o mobilizare exemplară în toate județele, doar trebuie să cereți resursele / Avem două decese confirmate și suntem în căutarea unui bărbat luat vineri de ape (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a participat la o ședință în sistem de videoconferință cu prefecții, duminică, pe fondul inundațiilor din țară, și a cerut o mobilizare exemplară în toate județele. Primul-ministru a explicat s-a arătat gata să mobilizeze toate resursele necesare pentru intervenții cât mai rapide, mai ales acolo unde există cod roșu de inundații, și a anunțat șiun HG pentru a facilita acordareade ajutoare către familiile afectate.

Florin Cîțu, ședință cu prefecții pe fondul inundațiilor

„Mulțumesc pentru prezență, v-am spus de ieri că o să ne vedem și astăzi, o să facem o evaluare a ultimelor 24 de ore în toate județele țării. Pe mine mă interesează să vedem dacă este nevoie de resurse suplimentare pentru a interveni cât mai rapid în localitățile afectate, mai ales acolo unde avem cod roșu de inundații, aici vorbesc de județele Bacău, Vrancea, Galați, Brăila. În aceste 24 de ore am fost în legătură cu domnul Raed Arafat, secretar de stat, domnul ministru de Interne. Așa cum v-am spus și ieri, vreau să avem în toate județele o mobilizare exemplară pentru a veni în sprijinul oamenilor, mai ales în județele care sunt cele mai afectate. Repet, dacă este nevoie de resurse suplimentare, orice fel de resurse solicitați de urgență, și domnul Raed Arafat, și eu suntem aici pentru a răspunde imediat acestor solicitări. În același timp, să știți că, așa cum am făcut și la Vrancea, județele-vecine pot să vină în ajutor”, a declarat primul-ministru, duminică, în videoconferința cu prefecții.

„Doar trebuie să cereți resursele. Este nevoie de implicarea tuturor prefecților, trebuie să mergeți pe teren acolo unde este nevoie de dumneavoastră, așa cum spunea și domnul ministru Bode ieri, trebuie să mergeți acolo unde este nevoie ca imediat să avem o evaluare a situației”, a adăugat el.

Premierul a prezentat bilanțul pagubelor provocate de inundații și a precizat că acestea au condus la două decese. Florin Cîțu le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

„În acest moment, situația este următoarea. Avem 77 de localități din 26 de județe care sunt afectate și municipiul București, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de case, 273 de curți, 22 de subsoluri-beciuri, de pe 42 de străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș, 33 de copaci căzuți pe carosabil, au fost afectate 25 de autoturisme. Din păcate, avem două decese confirmate. Transmit pe această cale condoleanțe familiilor. Suntem în căutarea unui bărbat care a fost luat de ape în cursul zilei de vineri”, a mai spus Florin Cîțu.