Florin Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți

Florin Cîțu, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: Nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu vorbește despre unitate în diversitate și construirea unui viitor comun în România în mesajul transmis, luni, 15 martue, cu ocazia Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Mesajul premierului Florin Cîțu deZiua Maghiarilor de Pretutindeni

”Suntem diferiți prin cultură și tradiții, dar aceste diferențe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniți în diversitate, să devenim mai puternici și mai înțelepți, să construim împreună, să creăm valori. Înțelegerea diferențelor și aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoașterea reciprocă, implicit la o conviețuire armonioasă.

Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar și buna conviețuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii”, a transmis șeful Guvernului de la București, în mesajul său publicat de Biroul de presă al Executivului.

Totodată, Florin Cîțu s-a declarat convins că, împreună, românii și magiarii pot construi o Românie în care cu toții își doresc să trăiască. În acest context, prim-ministrul s-a referit și la pandemia de coronavirus precizând că ultimul an ne-a învățat că este important să poți avea parteneri de încredere.

”15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor. Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această țară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuși să construim țara în care dorim să trăim.

În ultimul an cu toții am trecut prin multe încercări, prin situații fără precedent. Pandemia ne-a învățat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăși împreună.

Eforturile și sacrificiile noastre, ne vor duce spre un viitor mai bun, o viață mai bună pentru noi toți.

Dragi concetățeni de etnie maghiară,

Vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!”, a mai precizat Florin Cîțu în mesajul său.