Florin Cîțu: Deficitul rămâne la 7,16% / Bugetele care au distrus România între 2017 și 2019 au primit avize pozitive de la CES, iar acesta, nu. Trebuie să facem reformă din temelii (VIDEO)

Florin Cîțu: Deficitul rămâne la 7,16% / Bugetele care au distrus România între 2017 și 2019 au primit avize pozitive de la CES, iar acesta, nu. Trebuie să facem reformă din temelii (VIDEO)
sursa foto: gov.ro

Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că ținta de deficit bugetar rămâne la 7,16% și a explicat că, față de varianta inițială, proiectul de buget pentru anul 2021 ar putea suferi modificări „în interior”, în sensul de „alocări și realocări diferite, mai multe credite de angajament”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu, despre proiectul de buget de stat pentru anul 2021

Întrebat dacă mâine vom avea bugetul și dacă ne putem aștepta la schimbări față de varianta anunțată inițial, prim-ministru a răspuns: „Nu, față de varianta de deficit, nu. Deficitul bugetar rămâne așa cum am stabilit. Sunt modificări poate în interior, alocări și realocări diferite, mai multe credite de angajament”.

Întrebat dacă anumite ministere vor primi mai mulți bani, prim-ministrul a explicat: „Nu vorbim de credite bugetare mai multe – s-ar putea la Ministerul Dezvoltării să fie o sumă alocată mai mare pentru la CNI și la PNDL, dar în rest e vorba de credite de angajament în special, sume care sunt alocate prin credite de angajament, pentru a permite să se facă contracte anul acesta și apoi, bineînțeles, vor fi plătite în viitor”.

„Deficitul bugetar rămâne la 7,16%, cu aceeași parametrii de cheltuieli și venituri. Ați văzut foarte bine și astăzi avizul Consiliului Fiscal, care spune că este un buget credibil și crede că acest deficit bugetar poate să fie atins în acest an”, a mai spus demnitarul liberal.

Referitor la faptul că proiectul de buget a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social (CES), Florin Cîțu a declarat: „Da, interesant, nu? Bugetele care au distrus România între 2017 și 2019 au primit avize pozitive. Bugetele care au crescut cheltuielile bugetare nesustenabil, în special de personal, au primit avize pozitive. Bugetele care au îngrădit spațiul economic din România și au introdus tot felul de legi intervenționiste au primit aviz pozitiv, iar acest buget, care primește în premieră un aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal – de la profesioniști, cei care sunt profesioniști spun că este un buget credibil – primește un aviz negativ. Până la urmă, știți cum e, politica încă este o problemă, sau deciziile politice încă reprezintă o problemă în România. De aceea am spus că trebuie să facem reformă din temelii și îmi asum acest lucru”.

Declarația prim-ministrului Florin Cîțu vine în contextul în care CES a dat un aviz negativ pe legea plafoanelor şi pe proiectul de lege privind bugetul de stat pentru acest an.

„Consilul Fiscal consideră că România are, în acest an, un buget credibil care menține în plan principal investițiile. Acesta este avizul profesioniștilor. Astăzi, însă, bugetul a fost și la Consiliul Economic și Social pentru avizare. Un consiliu politic, cu membri plătiți din bani publici, dar fără vreun fel de răspundere pentru votul lor. Trebuie să știți și acest adevăr”,a reacționat premierul, după ce proiectul de buget a fost avizat negativ deCES.

De asemenea, CES a avizat negativ OUGprivind unele măsuri fiscal-bugetare pe 2021, care a fost aprobată joi de Guvernși despre Florin Cîțu spune că era necesară pentru adoptarea bugetului.

Ultima oră
08:02 - Patru persoane au murit, după un grav accident de circulație în județul Caraș-Severin. Una dintre victime avea 16 ani
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”