Florin Cîțu, într-un interviu pentru Euronews, despre coaliția PNL-PSD-UDMR: „Va funcționa până în 2024. A trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat”

Florin Cîțu, într-un interviu pentru Euronews, despre coaliția PNL-PSD-UDMR: Va funcționa până în 2024. A trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Florin CÎȚU, a declarat într-un interviu pentru Euronews Romania că până în anul 2024 va funcționa noua coaliție de guvernare PNL-PSD-UDMR. Acesta a precizat că rotația premierilor va fi pusă în practică după 25 mai 2023.

“Această coaliție este doar o coaliție guvernamentală, până în 2024. Este o noutate, nu ne-am gândit atunci când am făcut coaliția, dar după stabilirea ei a trebuit să găsim o soluție pentru a asigura calmul pentru ambele partide și pentru electorat.

Cred că e ceva nou și felul în care va funcționa, așa cum vedem lucrurile acum, este că pentru 25 mai 2023 prim-ministru Ciucă va trebui să demisioneze, poate chiar u câteva zile înainte – și apoi vom avea un nou Guvern care va merge la vot în Parlament. Acesta este singurul mod în care putem face asta. Este o soluție pe care am convenit-o”, a precizat Florin Cîțu.