Florin Cîțu, despre scandalul polițelor RCA: „Trebuie curățată piața asigurărilor, să vedem dacă mai sunt alte probleme” (VIDEO)

Florin Cîțu, despre scandalul polițelor RCA: Trebuie curățată piața asigurărilor, să vedem dacă mai sunt alte probleme (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi în misiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, că prețul polițelor RCA nu trebuie plafonat pentru că în acest fel vor fi alungați investitorii din România.

„Din punctul meu de vedere este cea mai proastă măsură pe care putem să o luăm acum, în acest moment, când piața asigurărilor din România este în picaj. Avem deja un faliment al unei companii foarte mari City Insurance. Piața încă nu a digerat acest faliment și de asta vedem această situație a polițelor. Acum dacă venim cu o plafonare a prețurilor vom alunga orice investitor care ar fi venit în România și care poate ar fi ajutat la scăderea prețurilor. Mai mult, îmi este teamă că îi alungăm și pe ceilalți care sunt în România. Statul român are antecedente serioase. Dacă ne mai pleacă încă o companie de pe piața asigurărilor mai bine închidem și ne ducem toți să cumpărăm din Bulgaria”.

Fostul premier a precizat că în scandalul prețurilor polițelor RCA trebuie curățată piața și preveni alte posibile falimente:

„Trebuie curățată piața asigurărilor, să vedem dacă mai sunt alte probleme în piață. În al doilea rând să deschidem piața investitorilor. Piața asigurărilor are nevoie de capital de risc, de oameni care vin investesc, își riscă capitalul. Dacă venim și plafonăm, eu vă zic că spunem adio acestei piețe, nu se va mai dezvolta niciodată”.

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, a precizat în ianuarie că de când a dat faliment City, care mergea sub preţul de piaţă, preţul s-a dublat la polițele RCA şi acum ajunge aproape de triplu.

La mai bine de un an de la falimentul City există temeri că Euroins ar putea să fie aproape de faliment

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, a spus: „Noi nu solicităm decât un singur lucru, ca autoritatea de supraveghere financiară să ne spună că acest Euroins este solvabil.

Dacă nu, solicităm ca această societate de asigurări, pe cel puţin 6 luni, să intre sub administarea ASF. Euroins va intra în faliment. Pentru că n-are astăzi acel cont cu toţi banii pe daune materiale.”

Euroins deţine, conform ASF, o cotă de piaţă de 31%. Urmează, în clasament, Groupama, care are 21% din contracte şi Allianz-Ţiriac, la care 2 şoferi din 10 şi-au făcut un RCA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)