Florin Cîțu, despre traseul pentru A7 Pașcani – Siret: Va fi autostradă, nu drum expres. Investiția, realizată cu fonduri europene (VIDEO)

Florin Cîțu, despre traseul pentru A7 Pașcani - Siret: Va fi autostradă, nu drum expres. Investiția, realizată cu fonduri europene (VIDEO)
Captură Video - Guvernul României - Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că a fost stabilit traseul pentru A7 Pașcani – Siret. Șeful Guvernului a precizat că va fi autostradă, nu drum expres, iar investiția se va face din fonduri europene. Până la finele anului va fi gata studiul de fezabilitate.

Florin Cîțu, despre traseul pentru A7 Pașcani – Siret

„Avem o veste bună: Autostrada A7 Pașcani – Siret, avem varianta finală, știm pe unde va trece. Până la finalul anului vom avea studiile de fezabilitate, indicatorii care vor arăta că trebuie să fie autostradă. De va trece de la drum expres la autostradă”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul s-a aflat vineri la Suceava, unde a vizitat un centrul de vaccinare drive-thru și centrul de vaccinare din Spitalul orășenesc Gura Humorului și a avut o discuție cu reprezentanții sectorului HORECA.

Florin Cîțu, despre traseul pentru A7 Pașcani – Siret: Va fi autostradă, nu drum expres. Investiția, realizată cu fonduri europene

Sectorul Pașcani – Siret va fi făcut cu bani europeni, iar porțiunea București – Pașcani tot cu bani europeni, dar prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Diferența este, după cum a explicat chiar premierul, că Planul conține mai multe borne sau ținte ce trebuie îndeplinite pe parcursul următorilor ani, altfel finanțarea se oprește. De asemenea, finanțarea e condiționată de reforme. Toți banii din PNRR trebuie investiți până în 2026.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev