Florin Cîțu: I-am atras atenția lui Vlad Voiculescu că trebuie să ne concentrăm și pe pandemie / Vreau să verificăm dacă la Timișoara a fost redus numărul de paturi în ATI, ceea ce ar fi foarte grav (VIDEO)

Florin Cîțu: I-am atras atenția lui Vlad Voiculescu că trebuie să ne concentrăm și pe pandemie / Vreau să verificăm dacă la Timișoara a fost redus numărul de paturi în ATI, ceea ce ar fi foarte grav (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a precizatmiercuri că a discutat cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, despre campania națională de vaccinare anti-COVID-19, dar în același timp i-a atras atenția că „trebuie să ne concentrăm și pe pandemie”.

Conform bilanțului de miercuri, la nivel național au fost confirmate 4.564 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, astfel că numărul total de cazuri depistate de la debutul pandemiei a urcat la840.116. Datele oficiale arată că770.854 de pacienți au fost declarați vindecați, iar21.156 de persoane detectate cu noul coronavirus au decedat, dintre care 100 în ultimele 24 de ore.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, atenționat de premierul Florin Cîțu că „trebuie să ne concentrăm și pe pandemie”

Într-o conferință de presă organizată miercuri, prim-ministrul Florin Cîțu a fost întrebat dacă a discutat cu Dan Barna despre o eventuală retragere a lui Vlad Voiculescu în cazul în care ancheta Corpului de Control va arăta că nu s-a procedat corect atunci când au fost publicate datele de către Ministerul Sănătății, în contextul în care ambii copreședinți de la USR-PLUS au ținut să își manifeste susținerea față de actualul ministru al Sănătății.

În replică, premierul a răspuns: „Nu am discutat despre așa ceva și nu înțeleg de unde această avalanșă de susținere. Eu am o relație foarte bună cu Vlad Voiculescu. Am discutat despre campania de vaccinare, este foarte important. În același timp, i-am atras atenția că trebuie să ne concentrăm și pe pandemie, nu doar pe campania de vaccinare, care merge foarte bine, dar vreau să ne concentrăm și pe pandemie”.

Totodată, Florin Cîțu a anunțat că vrea să verifice dacă la Timișoara a fost redus numărul de paturi în ATI, „ceea ce ar fi foarte grav”.

„Am auzit, de exemplu, și vreau să verificăm dacă este adevărat că la Timișoara a fost redus numărul de paturi în ATI, ceea ce ar fi foarte grav. Aș vrea să știu și eu acest lucru, dacă este adevărat sau nu, și cred că toți vrem să aflăm aceste lucruri. Trebuie să nu uităm – suntem în continuare în pandemie. Trebuie să respectăm toate regulile și de aceea și în această Hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă am introdus o nouă restricție. Am spus acum câteva luni de zile, când auzeam tot felul de discuții să eliminăm spitale Covid sau să reducem numărul de paturi ATI, că nu este momentul. Nu sunt de acord și nu voi fi de acord cu așa ceva. Dacă la Timișoara s-a întâmplat așa ceva, aș vrea să știu și de aceea aș vrea să pun această întrebare și public”, a adăugat prim-ministrul Florin Cîțu.

În aceeași conferință de presă, premierul a fost întrebat și dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis sau cu vreun membru PNL despre o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

„Nu, nu discutăm despre așa ceva. Am spus că evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare. Pe baza implementării acestor obiective sunt evaluați miniștrii, bineînțeles și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar bineînțeles în principal pe baza implementării programului de guvernare”, a răspuns demnitarul liberal.