Florin Cîțu, întâlnire cu sectorul Energiei și Consiliul Concurenței: Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. Vreau să mă asigur că îndeplinim și condițiile unei piețe concurențiale (VIDEO)

Florin Cîțu, întâlnire cu sectorul Energiei și Consiliul Concurenței: Aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. Vreau să mă asigur că îndeplinim și condițiile unei piețe concurențiale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Florin Cîțu participă, joi, la această oră, la o ședință cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar și cu reprezentanți de la ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliul Concurenței. Premierul spune că vrea să afle cu exactitate ce se întâmplă cu creșterea prețurilor, dar vrea totodată și să se asigure că în România sunt îndeplinite condițiile unei piețe concurențiale.

Ce a declarat Florin Cîțu înainte de întâlnirea cu sectorul Energiei și Consiliul Concurenței

„Am două obiective la acea întâlnire. În primul rând, aș vrea să înțeleg exact ce se întâmplă cu creșterea prețurilor, știu foarte bine că există mai multe explicații, și creșterea prețului pentru acele certificate, ș.a.m.d. În același timp, am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o diferență foarte mare de la liberalizare, deci piață liberă, la piață concurențială și vreau să mă asigur că în România îndeplinim și condițiile unei piețe concurențiale. Pentru că până la urmă piață liberă înseamnă un lucru, dar doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să și scadă, deci trebuie să ne asigurăm că avem și piață concurențială, de aceea este și Consiliul Concurenței acolo”, a declarat premierul, după finalizarea procedurii de predare-primire de la Ministerul Finanțelor.

Declarația premierului vine în contextul în care, recent, Enel Energie Muntenia SA aa transmis o serie de notificări către consumatorii casnici, pe care i-a informat cu privire la prețurile la energie electrică care vor fi practicate în toamnă, fără să le spună, totuși, clar dacă este vorba despre o creștere de preț. Astfel, începând din septembrie, preţul energiei electrice este de 0,394 lei/kwh, faţă de 0,325 lei/kwh cât este în contractul încheiat în anul 2020, iar preţul abonamentului este acelaşi, respectiv 0,6 lei/zi, transmite stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe