Florin Cîțu, întrebat dacă rectificarea bugetară va fi adoptată cât timp va asigura el interimatul la Ministerul Finanțelor: „Nu e o condiție, dar mă ocup de ea” (VIDEO)

Florin Cîțu, întrebat dacă rectificarea bugetară va fi adoptată cât timp va asigura el interimatul la Ministerul Finanțelor: „Nu e o condiție, dar mă ocup de ea” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că rectificarea bugetară trebuie aprobată cândva în intervalul 14 – 20 august. Întrebat dacă va fi adoptată cât timp va asigura el interimatul la Ministerul Finanțelor, Cîțu a răspuns: „Nu e o condiție, dar mă ocup de ea”.

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară

„Execuția bugetară la șase luni a fost prezentată, deja e publică. Execuția bugetară pe ministere nu se prezintă, dar la rectificarea bugetară trebuie să ne dea cum sunt alocate resursele. Ținta noastră e de a avea rectificarea bugetară aprobată între 14 și 20 august”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă rectificarea bugetară va fi adoptată cât timp va asigura el interimatul la Ministerul Finanțelor, Cîțu a răspuns: „Nu e o condiție, dar mă ocup de ea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu nu a dat nume de posibil viitor ministru plin al Finanțelor, dar a precizat că va fi „un om foarte bun, care să poată face față acestei provocări”.

Întrebat dacă va fi Dan Vâlceanu, un apropiat de-ai săi, Cîțu a spus că nu vrea să dea nume: „Sunt mulți oameni în PNL care pot să ocupe această funcție și să facă o treabă bună”.

Anterior, tot joi, șeful Guvernului s-a arătat nemulțumit de execuția bugetară la mijlocul anului, foarte puține fiind milisterele care chiar au cheltuit banii alocați.

Pe 12 iulie, premirul Florin Cîțu, candidat la președinția PNL, afirma că „nicio rectificare bugetară nu se va face la partid atât timp cât voi fi premier. Acest lucru se va face la Guvern”. De cealaltă parte, contracandidatul său, președitele PNL Ludovic Orban a susținut că „această discuție cu rectificarea se face sau nu se face la partid… premierul Florin Cîțu este premierul unei coaliții de guvernare formată din PNL, USR PLUS, UDMR și ne sprijină grupul minorităților. Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliție, care coaliție este formată din formațiuni politice”.