Florin Cîțu: Nu discutăm încă problema premierului, nici a ministerelor// Nu putem să facem creșteri de pensii ad-hoc. Vor crește în 2022 (VIDEO)

Florin Cîțu: Nu discutăm încă problema premierului, nici a ministerelor// Nu putem să facem creșteri de pensii ad-hoc. Vor crește în 2022 (VIDEO)

Florin Cîțu a susținut sâmbătă dimineață o scurtă conferință de presă, în fața sediului PNL, înainte de începerea noilor negocierilor cu liderul PSD Marcel Ciolacu.

„La acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns încă la problema premierului, nici a ministerelor, le luăm pe rând. Să închidem astăzi capitolul şi să încheiem. Vreau ca săptămâna viitoare să avem un vot în Parlament”, a declarat Cițu.

Legat de solicitarea PSD privind implementarea cotei progresive de impozitare, premierul a declarat că nu exista nici un argument pentru a schimba sistemul fiscal în acest moment.

„Noi când am preluat guvernarea, am preluat după program care avea o cotă progresivă, care nu a fost aplicată. Nu este o soluţie bune, dacă voiau o făceau atunci. Reforma fiscală, nu exista nici un argument pentru a modifica. Nu exista nici un argument pentru a schimba sistemul fiscal”, a spus liderul PNL.

În ceea ce priveșterea propunerea PSD de creștere a pensiilor cu 11%, Florin Cîțu a declarat că nu se pot crește ad-hoc.

„Este vorba despre o sustenabilitate, dacă se face pe o formulă, putem să creştem, la 11%, dar dacă vine cineva şi propune, nu putem să facem creşteri ad-hoc. Ne trebuie o formulă  transparentă și predictibilă și un sistem sustenabil. Nu putem să creștem pensiile cu 30% astăzi si mâine să nu găsim bani să le plătim. Această discuție trebuie pusă în contextul reformei din PRR. Același lucru și cu alocațiile. Și noi ne dorim foarte mult, la 100%, dacă se poate. Pensiile vor crește în 2022 cu siguranță si alocațiile și salariile in sectorul bugetar. Înțeleg o legare directă între venituri și performanță.” a mai spus liberalul. 

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană