Florin Cîțu: Nu luăm în calcul carantinarea Bucureștiului. Ne gândim la alte măsuri (VIDEO)

Florin Cîțu: Nu luăm în calcul carantinarea Bucureștiului. Ne gândim la alte măsuri (VIDEO)

Florin Cîțu a anunțat faptul că, în ciuda numărului mare de cazuri COVID-19, nu se impune carantinarea Bucureștiului sau a localităților din jur. Premierul a precizat că în prezent există alte măsuri la care autoritățile se gândesc.

Nu luăm această măsură, la carantinarea Bucureștiului. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Am putea impune certificat verde pentru toate activitățile din România. Este un pas important și ne gândim la asta.

Nu am discutat despre reducerea orelor de funcționare”, a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu a vorbit despre o serie de noi măsuri

Premierul a anunțat că se discută introducerea certificatul verde pentru COVID-19 valabil pentru toate activitățile, inclusiv pentru accesul cetățenilor în supermarket.

În acest moment, cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. E o propunerea, am vorbit cu ministrul Sănătății, cu domnul Arafat, este o propunere a CNSU, dar eu aș propune acest lucru cât mai rapid. (…) Nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai testat, deci sunt trei variante simple (…) Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a declarat el după ședința de Guvern.

Având în vedere că o hotărâre de guvern care să reglementeze aceste fapte nu ar putea trece, Executivul fiind  unul interimar în prezent, Florin Cîțu a anunțat că ar putea merge cu măsura în Parlamentul României, acolo unde ea să fie votată.

Totodată, obligativitate prezentării certificatului verde pentru COVID-19, el a precizat că angajații nu vor fi obligați să îl prezinte, cel puțin pentru moment, la locul de muncă așa cum se va întâmpla în sistemul sanitar.