Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)

Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că parteneriatul este unul între PNL și președintele Klaus Iohannis, nu unul „pe persoană fizică”, și că acesta este „mai puternic ca niciodată”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis este mai puternic ca niciodată, spune Florin Cîțu

Întrebat dacă Ludovic Orban riscă să fie exclus din PNL pentru că a anunțat că parteneriatul dintre el și președintele Klaus Iohannis s-a încheiat, Florin Cîțu a răspuns: „Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică cu președintele Klaus Iohannis. Parteneriatul este între Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis și este mai puternic ca niciodată, am spus asta și o voi spune în continuare, deci nu există așa ceva, parteneriat pe persoană fizică”.

La finalul Congresului PNL, Ludovic Orban anunța că nu mai există niciun fel de parteneriat între el și șeful statului.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. (…) Din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, spunea Ludovic Orban după finalizarea alegerilor pentru președinția PNL.

În replică, Florin Cîțu spunea că îi va da lui Ludovic Orban posibilitatea să își clarifice poziția.

„Aseară am văzut o declaraţie a domnului Ludovic Orban, la plecare, eu sper că era o declaraţie la supărare, pentru că pe mine m-au votat membrii PNL, în majoritate covârşitoare «pentru», şi pentru parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Aşa că în primul BEX îi voi cere domnului Ludovic Orban să-şi clarifice această poziţie, ce vrea să spună. Eu cred că a fost o poziţie spusă la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Aşa că în următorul BEX îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să clarifice această poziţie. Dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, afirma premierul.

Ulterior, fostul președinte al PNL avea să își reconfirme poziția.

„Nu-mi retrag declarația privitoare la parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Ar fi ultima prostie din partea echipei necâștigătoare (…) A fost parte la Congres (Iohannis, n.r.). Eu n-am văzut niciodată așa ceva (…) Eu mi-am făcut datoria față de Klaus Iohannis. Am fost șeful de campanie al președintelui Klaus Iohannis, împreună am obținut rezultate absolut extraordinare. Dacă vrea să aibă parteneriat să aibă cu președintele nou ales”, a spus Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.