Florin Cîțu, reacție la protestul de la metrou: Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecurile. Nimeni nu e mai presus de lege

Florin Cîțu, reacție la protestul de la metrou: Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecurile. Nimeni nu e mai presus de lege
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a susținut că protestul spontan al sindicaliștilor de la metrou e ilegal. El a precizat că i-a cerut ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să ia măsuri, pentru că nimeni nu e mai presus de lege. Același mesaj l-a avut și pentru Lucian Bode, ministrul de Interne.

Cîțu a mai spus că bucureștenii au acum de suferit din cauza unui fost deputat PSD, care se teme că-și pierde sinecurile, aluzie la Ion Rădoi, care conduce sindicatul de la metrou de peste 20 de ani.

Florin Cîțu, reacție la protestul sindicaliștilor de la metrou

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal.Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri.Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Protestul are loc la o zi după ce conducereaMetrorexa somatfirma sindicatului, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, să dezafecteze până pe 2 aprilie cel târziu spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou. Aceste spații au ajuns să fie administrate de către sindicat, care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018. Sindicatul e condus de Rădoi de mai bine de 20 de ani. Ion Rădoi e în conflict deschis cu actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), care a trimis recent Corpul de control și a descoperitnumeroase nereguli.

Cătălin Drulă nu dă înapoi. Mesaj tranșant despre protestul sindicaliștilor de la metrou

Într-o postare pe Facebook, Cătălin Drulă, ministrul USR-PLUS al Transporturilor, a susținutcă protestul spontan de azi e o „acțiune ilegală”: „Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.Faptul că sindicatulUSLMblochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.
O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe Facebook.