Florin Cîțu: „România a făcut multe pentru parteneriatul strategic cu SUA. Este momentul ca împreună cu partenerii noștri să lucrăm mai cu spor la programul Visa Waiver”

Florin Cîțu: România a făcut multe pentru parteneriatul strategic cu SUA. Este momentul ca împreună cu partenerii noștri să lucrăm mai cu spor la programul Visa Waiver

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat marți în plenul reunit al Parlamentului că România a avut un parteneriat loial cu SUA și dovada cea mai recentă este eliminarea Chinei din contractele cu statul român.

Florin Cîțu, despre parteneriatul României cu SUA

”Sunt fericit să văd că ceea ce am ceurt noi din SUA se întâmplă acum. La Summitul NATO de la Madrid se vor trimite mai multe trupe care vor veni în România.

România a făcut foarte multe pentru acest parteneriat strategic.  Este singura țară care a scos China din contractele cu statul român. Înainte de a veni noi la guvernare, în 2019, aveam contracte pe zona nucleară, dar acestea au fost anulate”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu  a cerut accelerarea includerii României în programul Visa Wiver.

“Este momentul ca împreună cu partenerii noștri să ducem să lucrăm pragmatic și mai cu spor să lucrăm mai cu spor la programul Visa Waiver. Românii merita asta” a transmis Cîțu.

Plenul Parlamentului s-a reunit, marţi, de la ora 11,00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, scrie Agerpres.

25 de ani de Parteneriat strategic dintre România şi SUA

Bazele unei noi colaborări româno-americane şi ale unui Parteneriat strategic au fost puse la 11 iulie 1997, cu prilejul scurtei vizite oficiale a preşedintelui SUA, Bill Clinton, la Bucureşti.

Parteneriatul viza consolidarea relaţiilor bilaterale, susţinerea procesului de reformă şi a demersurilor de integrare euro-atlantică ale ţării noastre, promovarea rolului României de factor de stabilitate şi securitate în Europa de sud-est.

De la momentul lansării, Parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al relaţiilor dintre cele două state, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative, conform mae.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe