Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea

Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că o eventuală scădere a TVA la gaze și energie electrică nu ar fi avut eventul scontat, motiv pentru care măsura nu a fost susținută.

Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută, spune Florin Cîțu

„Nu a fost susţinută, pentru că nu are rezultatul pe care îl presupune o astfel de taxă în acest moment. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că preţul nu va scădea”, a declarat liderul PNL, citat de Agerpres.

În ședința de miercuri, Guvernul a introdus obligativitatea recalculării facturilor pe care furnizorii le-au emis fără să aplice mecanismele de plafonare și compensare, conform anunțului făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități în termen de 15 zile. De asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile, se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora. De asemenea, pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale unei părți față de clienți, pe perioada prezentei ordonanțe de urgență, de plafonare și compensare, sunt interzise practic debranșările. Exact ceea ce am promis am și făcut, începând de la data publicării în Monitorul Oficial a ordonanței Ministerului Muncii, prin care se reintroduce (…) șomajul tehnic se modifică și alte acte normative, respectiv ordonanța 118 și legea 259”, a spus Virgil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe