Florin Cîțu: Voi propune luni în coaliție ca în administrație anumite funcții să fie pe mandat de maxim 6 ani, cu evaluare la 3 ani. Vreau să facem și rotație, după două mandate să te muți în alt departament

Florin Cîțu: Voi propune luni în coaliție ca în administrație anumite funcții să fie pe mandat de maxim 6 ani, cu evaluare la 3 ani. Vreau să facem și rotație, după două mandate să te muți în alt departament
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seară, că luni va propune în coaliție ca anumite funcții din administrația publică locală și centrală să fie pe mandat de maxim 6 ani, cu evaluare la 3 ani. De asemenea, va mai propune un sistem de rotație, ca o persoană să nu stea mai mult de două mandate în același departament.

Ce reforme vrea să facă Florin Cîțu în administrația locală și centrală

„Eu v-am spus ce vrem să facem. Nu e vorba aici de sporuri, ci de o cheltuială de personal nesustenabilă. Cheltuielile cu personalul s-au dublat până la 110 miliarde în 4 ani. Aproape 27 de miliarde sunt doar sporuri. Discuția nu e dacă trebuie să existe sau nu spouri. Trebuie să legăm dinamica veniturilor în sectorul bugetar de o peformanță. Am întrebat public dacă în ultimii 4 ani performanța s-a dublat. Dacă e așa, mergem mai departe, nicio problemă. Dar eu nu cred că e așa.

Trebuie să intrăm în Legea salarizării și se vor face modificări. Voi propune luni în coaliție ca în administrația locală și centrală anumite funcții, de exemplu directorul general, secretar general, secretar general adjunct, să fie pe mandat de maxim 6 ani, la 3 ani cu reînnoirea mandatului, cu evaluare, cum se întâmplă în toate țările civilizate.

Trebuie să începem să avem o administrație responsabilă.

Vreau să facem și rotație, după două mandate să te muți în alt departament.

Trebuie să avem un aparat de funcționari perfomanți care să fie evaluați transparent și plătiți în funcție de performanță”, a declarat premierul Florin Cîțu, pentru Digi24.

Ultima oră
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul