Fostul ministru Victor Negrescu S-A PLÂNS la Bruxelles că a fost sabotat de Dragnea. Șeful PSD i-a impus un ROL DECORATIV (surse)

Fostul ministru Victor Negrescu S-A PLÂNS la Bruxelles că a fost sabotat de Dragnea. Șeful PSD i-a impus un ROL DECORATIV (surse)

Fostul ministru pentru Afaceri Europene, Eugen Negrescu, ar fi trimis luni mai multe mesaje la Bruxelles, în care s-a plâns că a fost sabotat de Liviu Dragnea, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, au declarat pentru „Adevărul“ surse din anturajul acestuia.

Potrivit sursei citate, Dragnea voia pentru Negrescu un rol “decorativ”. Concret, i-ar fi cerut să se ocupe doar de partea birocratică, fără să revendice pretenţii politice.

„Negrescu voia să fie vioara întâi la Bruxelles, iar Dragnea i-a cerut să se ocupe doar de partea birocratică, nu să joace politic“, susţin sursele citate

În locul lui Negrescu vine George Ciamba.

Acesta este diplomat de carieră şi lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe încă din 1990. Din noiembrie 2012 îndeplineşte funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Europene, urmărind cu prioritate asigurarea unei participări active a României în toate formatele de lucru ale UE, coordonarea pozițiilor interne susținute în formațiunile Consiliului UE și promovarea contribuției naționale în formularea politicilor europene.

George Ciamba a mai îndeplinit funcţia de ambasador al României la Atena obiectivul major al misiunii sale fiind promovarea relaţiilor bilaterale româno-elene și a cooperării dintre cele două ţări la nivelul UE.

A urmărit cu atenție dezvoltările crizei economice din Grecia, ca parte a fenomenului crizei datoriilor suverane din UE, precum și transformarea acesteia într-o criză politică internă și implicațiile asupra țării noastre.

Ultima oră
18:37 - Lista statelor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Croația și Austria au intrat în zona roșie. România, în zona galbenă / A fost crescută limita de vârstă pentru excepțiile aferente copiilor (DOCUMENT)
18:22 - Peste 18.400 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. La aproape 15.646 a fost vorba de prima doză / Peste 10 milioane de doze administrate de la debutul campaniei
18:20 - O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
18:02 - Klaus Iohannis s-a pozat alături de manelistul Sorinel Puștiu la New York. Președintele României, surprins într-o companie neașteptată (FOTO)
17:58 - Noi detalii despre ruptura dintre Simona Halep și Darren Cahill. Toni Iuruc nu l-a vrut în preajmă, iar antrenorul nu a venit la nuntă
17:51 - Varietatea, cuvantul de ordine cand achizitionezi un dulap metalic: intre 1 si 30 de usi, intre 1 si 12 polite
17:41 - Motivul emoţionant pentru care Adriana Trandafir a numit-o aşa pe Maria Speranța. Povestea tristă a celor două concurente de la „Asia Express” 2021 (Antena 1)
17:40 - Cursa pentru postul de cancelar al Germaniei, tot mai strânsă. CDU s-a apropiat de SPD, cu trei zile rămase până la alegeri
17:34 - Profesorii fără „certificat verde” din Israel nu vor mai putea intra în școli și preda începând cu 3 octombrie
17:17 - Comisia Europeană propune un încărcător comun pentru dispozitivele electronice. Încărcătorul și telefonul ar urma să fie vândute separat