Gabriela Firea și Marius Budăi, la preluarea mandatelor: Nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor

Gabriela Firea și Marius Budăi, la preluarea mandatelor: Nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor
Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul Familiei, Gabriela Firea, au mers împreună vineri la minister pentru preluarea mandatelor. „Am preferat să venim împreună, să arătăm că Munca și Familia vor rămâne împreună, chiar dacă juridic vor fi separate. Vom lucra împreună”, a afirmat Marius Budăi.

Marius Budăi și Gabriela Firea au preluat mandatele

Întrebat dacă sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor pe luna decembrie, Budăi a afirmat că inițial erau unele probleme pe o parte din luna decembrie, dar în urma rectificării bugetare care se va face vineri aceste probleme vor dispărea.

„Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.

Marius Budăi a respins categoric și ideea creșterii vârstei de pensionare. „Este exclus să creștem vârsta de pensionare cât sunt eu ministru. Am explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că noi în România prima dată trebuie să creștem speranța de viața”, a precizat ministrul.

Ministrul propus al Finanțelor, Adrian Câciu, a oferit joi detalii despre rectificarea bugetară necesară pentru plata pensiilor și salariilor până la sfârșitul anului. În acest context, a dat asigurări că totul a fost reglat pentru luna decembrie și că toate plățile au fost acoperite. Acesta a precizat că execuțiile la unele ministere au fost deficitare și doar ceea ce era în imposibilitatea de a fi cheltuit a fost retras.

Ce se întâmpla cu plata pensiilor și salariilor

„Sumele par importante, atâta timp cât te uiți la agricultură unde ai o scădere de fonduri sau la transporturi. La ambele este vorba despre absorbție deficitară a fondurilor europene.

Ne propunem multe la început de an dar la final constatăm că nu cheltuim banii și nu atragem fondurile europene. Banii necesari să fie acolo unde trebuie, nu să îi ținem undeva în minister iar la final să constatăm că pe alte părți suntem deficitari. Cum suntem deficitari la capitolul sănătate sau protecție socială.