Geoană riscă excluderea din PSD: E acuzat că discută despre formarea unui nou partid

Geoană riscă excluderea din PSD: E acuzat că discută despre formarea unui nou partid
Foto: 301.ro

Mircea Geoană a fost acuzat de liderii PSD, la ședința Biroului Permanent Naţional, că ar intenționa să formeze un nou partid sau o platformă în interiorul PSD, împreună cu alți apropiați, relatează Mediafax. Surse de la conducerea PSD au declarat că mai mulți lideri au ridicat această problemă, la discuția despre sancționarea lui Ion Toma.

Potrivit surselor, Adrian Năstase le-ar fi spus membrilor BPN că Mircea Geoană, Ion Toma, deputații Florentin Gust și Radu Coclici, precum și alții, s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada, unde ar fi dezbătut demersurile de înființare a unui partid, cu propunere din partea lui Toma.

Ardian Năastase ar fi arătat și câteva formulare distribuite la Ramada, care conțineau puncte referiotare la identificarea tuturor membrilor din PSD, nemulțumiți față de actuala conducere.

Potrivit surselor, majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţionării lui Geoană, aflat deja în timpul unei suspendări de şase luni din partid.

„Toată lumea care a vorbit a spus că aşa ceva este inacceptabil. Este clar că face jocurile altcuiva, că face jocurile lui Băsescu”, au declarat sursele citate.

Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase și Ion Iliescu, să aibă o discuție, luni, cu Geaonă și cu Toma.

Mircea Geoană a fost suspendat din partid pentru șase luni, pe 13 decembrie 2010, primind un “avertisment” din partea conducerii PSD. De cealaltă parte, suspendarea senatorului Ion Toma din partid a survenit dupa încercarea acestuia de a-l împiedica pe senatorul PDL Mihai Niță să se înscrie în PSD, fapt însoțit și de o înregistrare.