George Niculescu: „Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat”

George Niculescu: Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat
Foto: Facebook/George-Sergiu Niculescu.

Potrivit secretarului de stat în Ministerului Energiei, George Niculescu, prețurile la gaze și la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat. Asta pentru că România a extras o cantitate mai mică de gaz din depozite.

Politicianul  a remarcat că aceasta iarna a fost mai ușoară, cu temperaturi mai puțin scăzute, comparativ cu anul trecut.

„Întrebarea despre preţurile pentru gaze şi energie electrică în viitorul apropiat nu este una uşoară. Este o problemă de cerere şi de ofertă şi dacă cererea va rămâne ridicată în viitorul apropiat preţurile nu vor coborî, dar ca urmare a faptului că până acum noi am avut o iarnă uşoară, un sezon de iarnă uşor, cu temperaturi bune, care ne-au făcut să luăm din depozitele de gaze o cantitatea mai mică de gaz – dacă vom compara cu extracţia de gaze de anul trecut – un consum mai mic de gaze înseamnă că preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat ca urmare a acestui trend de consum„, a precizat George Niculescu, în cadrul evenimentului „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe