George Simion: ”De prea mult timp partidele noastre sunt complice cu această organizație numită UDMR. Prea multe cedări în Harghita și Covasna. Prea multe simboluri românești, batjocorite” (VIDEO)

George Simion: ”De prea mult timp partidele noastre sunt complice cu această organizație numită UDMR. Prea multe cedări în Harghita și Covasna. Prea multe simboluri românești, batjocorite” (VIDEO)

George Simion, liderul unioniștilor, consideră că partidele românești sunt complice cu UDMR de prea mult timp, adăugând că se fac „prea multe cedări” în Harghita și Covasna, dar și că „prea multe simboluri românești sunt batjocorite”.

„De prea mult timp partidele noastre sunt complice cu această organizație numită UDMR. Prea multe cedări în Harghita și Covasna. Prea multe simboluri românești, batjocorite. Din 1994 acest cimitir a fost preluat de către UDMR fără niciun drept și faptul că Primăria din Dărmănești a reușit să pună aceste cruci e o revenire la normal. Trebuie să revenim la normal. Fiecare avem dreptul să ne plângem morții, mai ales dacă suntem în țara noastră”, a spus George Simion, pentru B1 TV, întrebat fiind cum s-a ajuns la aceste momente tensionate din Valea Uzului.

În acest context, George Simion a relatat cele întâmplate la fața locului. Fostul candidat la europarlamentare susține că la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului se odihnesc 149 de ostași români.

„Aici, la Valea Uzului, maghiarii au pus saci de gunoi peste crucile eroilor. Eu am venit a doua zi să pun panglică tricoloră. Astăzi, de Ziua Eroilor, am venit alături de 2.000 de români patrioți să punem câte o lumânare și o floare. Am avut o manifestație autorizată – autorizație acordată de Primăria din Dărmănești. Nu și-au făcut prea bine autoritățile datoria. Nu am putut să ne desfășurăm întocmai comemorarea, dar până la urmă am văzut că acești extremiști au fost escortați de către Jandarmerie și am putut să punem o floare și o lumânare pe crucile eroilor noștri. Un număr de 149 de eroi români se odihnesc aici, în acest cimitir internațional”, a spus Simion.

Întrebat fiind ce crede despre reacțiile venite din partea politicienilor de etnie maghiară, el a răspuns: „Păi dacă UDMR-ul consideră firesc să facă conferințe de presă în cimitire și să se pună în calea unei manifestații autorizate, a unei comemorări – asta spune totul despre felul în care ei tratează poporul român. Ne iau la mișto, pur și simplu. Conferință de presă în cimitir?”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului