George Simion, prima reacție după ce un membru AUR a fost prins cu droguri în Parlament: Ne vom pronunța la finalul anchetei

George Simion, prima reacție după ce un membru AUR a fost prins cu droguri în Parlament: Ne vom pronunța la finalul anchetei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

George Simion, liderul AUR, a avut o primă reacție, după ce un coleg de partid a fost prins cu droguri la intrarea în Parlamentul României. George Simion a precizat că persoana în cauză nu va fi cu siguranță propunerea formațiuni politice de premier.

Poliția a efectuat cercetări, iar dosarul a fost trimis la structura antidrog a Poliției, cerându-se și analizarea și identificarea exactă a substanței.

Totuși, președintele Senatului a explicat că fapta membrului AUR nu este una fără precedent, în timp ce Simion a precizat că partidul pe care îl conduce așteaptă rezultatele anchetei. 

George Simion, prima reacție după ce un membru AUR a fost prins cu droguri în Parlament

„Așteptăm desfășurarea anchetei și apoi ne vom pronunța. Cu siguranță, domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastră pentru prim-ministru”, a transmis Simion, potrivit Digi 24.

Cazul va fi discutat în Comisia de disciplină

Președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat că acest caz va fi discutat în Comisia de disciplină, dar a precizat că gestul nu este unul fără precedent.

„Ieri, la controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grup parlamentar AUR a fost depistat cu substanțe interzise asupra lui, a fost reținut și predat politiei și este o anchetă în derulare. Grupul AUR trebuie să facă ceva. Desigur, noi vom pune în discuție în comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ca lucruri nu pot merge așa”, a menționat președintele Senatului.

Membru AUR, prins cu droguri în Parlament

Mircea Chiriliă Partenie Gheorgheosu, membru AUR și angajat la Senatul României, a fost prins cu droguri când a vrut să intre în Parlament. Bărbatul este expert în comunicare și susține că avea marijuana pentru consumul propriu.

Cei de la SPP au chemat poliția să-l percheziționeze, după ce au observat la controlul de securitate un obiect mic, dreptunghiular, în bagajul acestuia. Asupra sa a fost găsit un pachețel ce conținea o masă vegetală, ce părea a fi marijuana.

În timpul percheziției, bărbatul a recunoscut că are asupra lui cannabis și a spus că substanța este pentru consumul propriu, informează G4Media, care citeză surse judiciare.