Gheorghe Falcă: Jaloanele grele din PNRR abia urmează – legea pensiilor, legea administrației locale. Cei de la Comisia Europeană vor fi severi și pentru România asta e bine (VIDEO)

Gheorghe Falcă: Jaloanele grele din PNRR abia urmează - legea pensiilor, legea administrației locale. Cei de la Comisia Europeană vor fi severi și pentru România asta e bine (VIDEO)
Foto: Gheorghe Falcă / Facebook

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că nu există probleme privind îndeplinirea țintelor asumate prin PNRR. Acesta a precizat că, totuși, rămân două jaloane ce țin de Ministerul Digitalizării care vor rămâne după data de 31 martie. Falcă a mai susținut că nici măcar nu am avut până acum jaloanele grele și că acestea abia urmează, iar Comisia Europeană va fi foarte atentă la îndeplinirea lor, fapt ce e un lucru bun pentru România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gheorghe Falcă, despre închiderea jaloanelor asumate în PNRR

„Eu am fost raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, raportorul din umbră din partea PPE și acum sunt raportor tot pe mecanism, modul în care vom verifica stadiul prin care statele membre reușesc să-și implementeze reformele.

Din cele 24 de jaloane, mâine se finalizează 22, rămân două jaloane care sunt de mult în discuție cu Comisia și care au legătură cu Ministerul Digitalizării.
Nu am avut jaloane grele până acum, că jaloanele grele o să urmeze când vorbim de legea pensiilor, legea administrației locale, mai avem în zona infrastructrii de cale ferată.

De întârziat n-am întârziat, că mâine se trimit primele rapoarte. Mereu între primele rapoarte și faza finală mai sunt negocieri.

Eu cred că ei au lucrat așa încât în ședința de azi cinci să fie aprobate, iar mâine celelalte șase care sunt prin Ordin de ministru să fie atașate documentelor care pleacă la Bruxelles.

Comisia nu va face rabat la aceste jaloane. Războiul e una, mecanismul e alta, vor fi la fel de severi și pentru România e bine, că așa vom avea reformele necesare pentru statul român”, a declarat Gheorghe Falcă, pentru B1 TV.

Ce a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Miercuri a avut loc o ședință importantă la Guvern pe această temă. „Avem acum identificate toate mecanismele astfel încât să putem să gestionăm mai facil și, sigur, să avem un dialog mai coerent cu comisiile de specialitate de la Bruxelles”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

La rândul său, Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat că există două jaloane, de la Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării, care vor fi închise în următoarele două săptămâni.

Întrebat dacă ar putea exista consecințe, Vîlceanu a răspuns: „Nu, nu există consecințe. Jaloanele pe care trebuie să le închidem la martie se referă la cererea de plată pe care o vom depune în octombrie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe